Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian, un eveniment care m-a surprins in mod placut

Saptamana trecuta au trecut pe unde stam noi cateva elicoptere militare, iar Eric zicea ca ar vrea sa mearga si el undeva sa le vada. Si tancuri – cerand pentru acestea la Muzeul Militar National. Stabilisem sa mergem din nou la muzeu sambata, cand am auzit vineri seara o stire la radio despre un eveniment care urma sa aiba loc a doua zi la Otopeni. Era vorba despre o activitate organizata cu ocazia Zilei Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene: Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni. Evident, ne-am schimbat planurile (afland detalii si de pe pagina lor de Facebook) si nu am regretat deloc, ba chiar am fost placut surprinsi.

Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian
Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian

Am plecat de dimineata de acasa (undeva dupa ora 8 jumatate, evenimentul urmand sa inceapa la ora 9) intrucat am vrut sa nu stam chiar in mijlocul zilei in canicula. E drept, voiam sa ajungem de la inceput si pentru ca nu stiam cum va fi cu locurile de parcare.

Nu am ajuns la 9 ci pe la 9.15. Erau deja multi oameni si multe masini si astfel am avut parte de prima surpriza placuta: o organizare foarte buna: oamenii erau inregistrati imediat, la fel si masinile. Mai mult, erau locuri amenajate pentru multe masini (cateva sute, in opinia noastra). Totul dirijat de ei – intr-o ordine demna de a fi copiata de altii.

Apoi am mers pana la locul de desfasurare al evenimentului unde am gasit numeroase aparate si dispozitive interesante: de la corturi cu arme si lansatoare de rachete si pana la corturi cu dispozitive de telecomunicatii si, evident, pana la cateva avioane si multe elicoptere, tancuri, masini transportoare si alte vehicule in care vizitatorii se puteau urca. Evident, lumea era incantata (copiii erau in culmea fericirii pentru ca se puteau cocota peste tot, pune mana pe mansa elicopterului de pilda;) ).

Personalul oferea numeroase informatii relevante – noi am avut o lunga discutie cu cei de pe elicopterul Medevac despre proceduri, aparatura… foarte interesant.

Am avut parte si de fanfara militara si cateva momente muzicale deosebite.

Au fost oferite si zboruri gratuite – cu Spartan-ul si cu alte aparate (cred ca un HYercules, nu sunt sigura insa), evident oamenii se inregistrasera in avans.

Au fost si demonstratii frumoase – pilotii de elicoptere au avut numeroase momente care au incantat publicul. Am avut si formatie de 7 Puma – rar intalnita – si un exercitiu cu elicoptere, trupe la sol, tancuri,

Au fost prezente si doua “formatii” care ne-au adus aminte de uniformele din alte vremuri (si fiecare a avut trei „reprezentatii”, lucru aflat de la un prieten care face parte dintr-unul dintre aceste grupuri). Au primit multe aplauze 😉

La un moment dat voiam sa ne cumparam ceva de baut. Da, venisem cu apa de acasa (deh, cu copilul pleci cu provizii), dar voiam ceva proaspat. Si aici am avut parte de o alta surpriza placuta: protocol oferit de cei de la Baza 90 Transport Aerian: Coca-Cola, Fanta, Sprite, apa plata si apa minerala. Cu gheata sau fara.

Dupa ce ne-am plimbat pe acolo – si dupa ce Eric s-a urcat intr-o multime de aparate si a aflat o sumedenie de lucruri interesante – am zis ca e momentul sa plecam spre casa. La iesire am gasit insa un loc special amenajat pentru copii – se puteau juca cu arme de jucarie, puteau merge pe o barna, face vestitul exercitiu de alergat prin cauciucuri, tumbe pe saltea si apoi sa alerge pe un traseu cu fanioane. Foarte interesant si bine aranjat – iar la final puteau face si poze pe care sa le urce pe Facebook (conexiune de date partajata oferita!).

Cum spuneam: iata ca se poate sa se organizeze bine un eveniment.

Singurul lucru care poate ar fi mers in plus ar fi fost un comentator care sa prezinte pilotii si elicopterele si eventual programul.

La anul, in preajma Sfantului Ilie, cautati informatii despre evenimentele de la Baza 90 pentru ca merita;)

Eu le spun felicitari organizatorilor si succes in activitate!

Mai jos va invit sa gasiti cateva cadre surprinse la eveniment 🙂

Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian - deschidere
Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian – deschidere
Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian - deschidere
Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian – deschidere
Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian - exercitiu
Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian – exercitiu
Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian - exercitiu, elicopterul MEDEVAC
Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian – exercitiu, elicopterul MEDEVAC
Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian - oameni asteptand sa intre in masina
Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian – oameni asteptand sa intre in masina
Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian - 7 elicoptere PUMA
Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian – 7 elicoptere PUMA
Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian - Eric fascinat de robot, Andrei explicandu-i
Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian – Eric fascinat de robot, Andrei explicandu-i
Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian - avion explorat
Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian – avion explorat
Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian - alt avion explorat
Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian – alt avion explorat
Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian - fanfara
Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian – fanfara
Share

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge