Taramul zmeilor, un loc pe care vi-l recomand

Am citit la multe persoane despre “Taramul Zmeilor” si experientele frumoase de aici dar, cum stiu ca uneori pomul laudat e doar atat, un pom laudat, am zis sa nu vi-l prezint pana nu il incercam direct. Noi am vrut sa ii oferim lui Eric o zi speciala, o experienta deosebita de ziua lui, asa ca am ales acea zi pentru a merge la Taramul Zmeilor, un loc unde cei mici si adultii pot calari si petrece ore frumoase in compania animalelor.

Eric l-a calarit pe Rafael, un armasar superb – desi toti sunt deosebiti, noi mai admirandu-l atunci si pe Decebal. La Taramul Zmeilor va asteapta o capra, catei si pisici alaturi de cateva gaini – toti stand impreuna, cuminti, fara sa se alerge. Iar cainii si pisicile vor sa fie mangaiate – desi nici capra (tanara) nu se da in laturi. Mai era si o iepuroaica cu doi pui (intr-o cusca) – tare dragalasi (lui Eric si inca unui baiat le-a placut sa ii tina in brate).

Rafael - foto (c) taramul Zmeilor
Rafael – foto (c) taramul Zmeilor

La Taramul Zmeilor oamenii vin din diverse motive: unii pentru distractie, cum am mers si noi (distractia insemnand calaritul), altii pentru terapie – era un baiat care avea o “sedinta” acolo. Locul este accesibil, drumul bun, si nu se ajunge greu. Lipsesc indicatoarele, e drept, dar pe site gasiti explicatii clare si noi nu am avut probleme in a ajunge singuri de prima data.

O sa intalniti oameni calzi, primitori si animale prietenoase. O sa vedeti un loc unde accentul nu e pe comercial: nu sunt magazine de unde sa cumparati inghetata, apa sau alte lucruri (asa ca va recomand sa aveti de acasa ceva pentru voi si cei mici – apa, poate ceva de mancare), insa totul este personal. Teodora Bandut – proprietara – este primitoare si mare iubitoare de animale. Toti cei de acolo sunt.

Personal va recomand sa sunati inainte – ca sa va astepte etc. Noi am sunat pentru ca ziua lui Eric a fost dupa cateva zile cu ploi si nu stiam daca e noroi si daca pot iesi caii la plimbare. Da, am avut noroc, iar Eric a fost incantat si mai vrea. Si vom mai merge 😉 Ba chiar ne gandeam sa incercam si noi – da, si adultii pot calari!

Taramul Zmeilor ofera cursuri ecvestre, spectacole – o prietena a ales acest loc pentru a-i face ziua baiatului ei si petrecerea a ajuns chiar pe blogul lor – de altlfel exista oferte clare pentru cei care vor sa faca petreceri pentru copii aici.

Un loc frumos, cald, o altfel de modalitate de a petrece timpul cu cei mici intr-un buget rezonabil, un loc care iti ramane in suflet si unde doresti sa revii si pe care il recomanzi prietenilor (cum fac si eu aici, fara sa fie o campanie platita sau vreo intelegere cu proprietara, ci pentru ca e un loc care merita).

Share

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge