Remember: Cesaria Evora

Ma gandeam sa scriu ceva pe blog in acest weekend. Si, cum parca niciuna dintre ideile pe care le-am avut nu se potrivea cu sfarsitul de saptamana, am lasat pe zilele urmatoare scrisul.

Astazi insa, uitandu-ma si la vremea de afara, mi-am adus aminte de o mare cantareata: Cesária Évora.

Au trecut aproape patru ani de cand a plecat dintre noi, dar muzica ei se poate asculta oricand. S-a scris foarte mult despre aceasta artista, asa ca nu o sa insist cu detalii sau informatii in acest sens. Sunt sigura ca foarte multi au ramas cu faptul ca prefera sa cante desculta. Altii poate mai cunosc si istorii ale unor melodii de-ale sale.

cesaria_evora

O viata grea – sa nu uitam ca, dupa moartea tatalui, mama ei nu si-a permis sa aiba grija de toti copiii, asa ca a ajuns la un orfelinat. La fel, desi a inceput sa cante de la 16 ani, succesul a venit mult mai tarziu insa, odata sosit, Cesaria Evora a ramas in topuri si a fost apreciata la nivel international.

O muzica linistita, cu substanta, o muzica frumoasa dar, fireste, nu pentru orice dispozitie si nici pentru orice moment.
Cesaria Evora este un artist de care merita sa ne aducem aminte! Iata mai jos cateva videoclipuri – un intreg concert, o lista cu cele mai bune cantece ale sale si doua melodii care nu puteau lipsi: Besame mucho si Sodade.

Share

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge