Ce nume sa NU iti alegi sau cum am ras cu lacrimi

Trec, destul de des, pe langa o cofetarie cu un nume…. neimbietor. Una care, totusi, exista de ani de zile. Iar ieri am vazut numele unei… macelarii – de am zis ca nu-i adevarat. Si asa mi-am adus aminte ca gasirea unui nume poate fi extrem de provocatoare (ar trebui sa stiu acest lucru din proprie experienta, pentru mine si pentru clientii pentru care am facut „naming”).

Sigur, sunt numeroase site-uri si articole cu recomandari cu privire la modalitatile cele mai fericite de a gasi un nume pentru afacerea ta. Dar nu toata lumea le stie/cauta/citeste asa ca uneori nu putem decat sa ne amuzam.

Fiecare se descurca cum poate si face ce poate cu ceea ce are. Toti stim acest lucru asa ca astazi nu scriu pentru a critica, ci doar pentru a va aduce un zambet pe buze si pentru a aminti, reaminti de fapt, ca intotdeauna, inainte de a lansa ceva, trebuie sa faceti o atenta cercetare si sa analizati si numele, sa va ganditi la toate implicatiile sale, sa va intrebati eventual prieteni sau rude cum li se pare.

Ieri, din mers si fara a ma putea opri – asa ca fara poza – am aflat despre Macelaria Speranta. Pe cuvant. Acum, intrebarea care se pune este: speranta cui? Speranta pentru cine?

Stiu, stiu, multe cimitire sunt pe strada Reinvierii sau a Invierii. Dar acolo este cu „spil” – ideea de viata de apoi. Dar aici?

Obiectiv vorbind, ne putem gandi ca poate fi o macelarie cu preturi mici (speranta ca toti au bani sa ia ceva, mai ales ca nu era intr-un cartier „de fite”); poate fi o macelarie care sa aiba o patroana numita Speranta (sau cineva din familia patronilor sa se numeasca astfel). Si mai exista variante. Finalul insa? Parca putin neinspirat.

Mergem mai departe si va intreb asa: Cum va suna Cofetaria Dinalex?

Da, azi i-am facut si poza 😀 Inteleg: Dinu Alexandru/Alexandra, Dina Alex si multe alte variante. Dar PRAJITURI sau produse de patiserie Din Alex? – cum se poate usor citi numele??? Din nou, nu tocmai imbietor loc.

Cofetaria Dinalex

Voi ce alte nume… neinspirate ati gasit pe unde ati mers?

Share
9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge