Romanul lasa totul pe ultima clipa?

Intotdeauna cineva e primul: primul la a face un vaccin in scoala, primul la a demara ceva, primul care are o idee, primul care se apuca de lucru (in loc sa prelungeasca pauza de cafea pana la cea de pranz) si tot asa.

Eu am fost de exemplu tipul de persoana careia ii placea sa isi faca “minunatele” injectii obligatorii in scoala prima. Sa vad eu cum e nu sa stau sa ii vad pe toti plangandu-se, sa remarc cum unii zic ca doare altii ca nu. E drept insa ca la acea vreme nu m-am gandit sa le spun sa faca vaccinul in piciorul altcuiva (pentru cei ce nu stiu bancul: o clasa de copii trebuie sa se duca la vaccin. Ajunge la rand si un baietel, se asaza pe scaun si asistenta il intreaba: in ce picior vrei sa iti fac injectia, puiule? – In al dumneavoastra, doamna! – raspunde el). La fel la examene imi placea sa intru printre primii – nu credeam in ingrasatul porcului in ajun 🙂

Dar nu despre mine e vorba aici. Se intampla deseori ca o agentie, un client cineva sa tot intarzie un termen. Se intampla sa se tot amane. Sa nu se faca nimic pana in ultima clipa.

A amana totul pe ultimul moment reprezinta o solutie ce nu este de dorit a fi abordata. Evident ca poate referatul va fi gata – la 5 dimineata, fara a dormi (si e una sa ai referate intr-una si alta sa ai un referat la 3 saptamani) si sa fie notat. La fel e posibil sa iei BT-ul de la un client la o ora, sa dai la print ceva si pe la 9-10 noaptea sa te apuci abia de facut mapele pentru eveniment.

Dar a lasa totul pe ultima suta de metri implica si a nu face totul asa cum trebuie. Si deseori graba strica treaba. Sunt multi si cei ce se panicheaza. Sunt de asemenea multi cei ce devin irascibicili in astfel de momente (eventual incep sa tipe la cei nevinovati). Si pentru toate acestea e pacat.

Ce-ar fi sa incercam sa ne impovaram cu atat cat se poate? Ce-ar fi ca lucrurile pe care le putem face azi sa le facem azi – nu sa le amanam pe maine sau pe poimaine (pe principiul poate nu va fi nevoie)? Si… sa fie doar romanul cel ce lasa totul pe ultima clipa?

Share
6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge