Boeing Boeing – o comedie de neratat

Oh, de cand tot vreau sa apuc sa public acest articol!

Povestea-i lunga. Voiam, de mult timp, sa ajung la Boeing Boeing. Stiam despre comedie de la televizor – vazusem de multe ori actori din aceasta piesa aparand in diverse emisiuni si vorbind despre reprezentatii. In plus, regizorul piesei este Serban Puiu pe care il cunoastem personal si Andrei si eu.

Boeing Boeing

Cumva insa nu ajungeam sa iau bilete sau nu era sotul in tara in ziua spectacolului. Spre final de 2013 am reusit sa avem toate conditiile indeplinite asa ca ne-am cumparat bilete online si asteptam cu deosebit interes seara de vineri pentru a merge la teatru.

Intai de toate vreau sa va spun ca piesa este un proiect comercial, iar sala in care se joaca nu este una a unui teatru, ci Sala Epika a Grand Cinema Digiplex aflat in Baneasa Shopping City din Bucuresti. Asa ca puteti sa va luati bilete cat de in fata doriti – o sa vedeti foarte bine si o sa fiti mai aproape de actori.

Eu am vazut piesa avandu-i in distributie pe Bogdan Stanoevici, Anca Sigartau, Lucian Ghimisi, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc si Tania Popa. Da, o distributie de exceptie.

Doamnele au fost toate minunate. Accentul fiecarei stewardese excelent (Alexandra Velniciuc si Tania Popa). Monica Davidescu a fost o romanca de nota 10! Anca Sigartau de asemenea a avut un rol de zile mari (si a carat la rufe…:P). Bogdan Stanoevici a jucat rolul arhitectului, al barbatului care avea 3 iubite, logodnice, si era foarte fericit pentru ca le alesese pe toate in asa fel incat programul lor sa nu se suprapuna.

Lucian Ghimisi joaca rolul rudei de la tara venita in oras. Admira ideea de trei iubite, dar apoi ajunge sa fie prins in tot felul de situatii dificile si delicate. Acum trebuie sa va marturisesc ceva: nu imi place deloc Mr. Bean. Iar din multe puncte de vedere, Lucian Ghimisi aducea aminte de acel personaj. Cu toate acestea, mi s-a parut ca a jucat magistral rolul si, desi in continuare nu imi place Mr. Bean, nu pot sa nu apreciez jocul lui Lucian. Iar reactiile din sala… ei bine, trebuie sa mergeti la teatru ca sa le vedeti.

“Boeing-Boeing” este o comedie care nu lasa pe nimeni fara macar un zambet pe buze – desi eu cred ca multi vor rade – si des! Poante bine alese, actori valorosi, scenografie bine gandita si istorii de iubire inedite. O comedie care se joaca in multe tari cu succes si care, iata, a prins foarte bine si la noi.

Eu va recomand spectacolul – prima reprezentatie din acest “sezon” va fi pe 1 martie (pe site se mentioneaza ca Avon va darui martisoare doamnelor si domnisoarelor care vor veni la piesa atunci). Cu sau fara cadouri, piesa merita vazuta!

Share
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge