Fantoma, dragostea mea!, o comedie vazuta de Prietenii TVR2 pe care v-o recomand

Se pare ca s-a schimbat planul, pentru ca apuc sa va povestesc intai despre cel mai recent eveniment cultural la care am participat (si abia apoi o sa va spun despre toate celelalte lucruri frumoase vazute sau facute in aceasta perioada). Vineri seara, de la ora 19.00, prietenii TVR 2 au vazut o piesa deosebita, de Noel Coward, in regia lui Serban Puiu, la Teatrul Metropolis: “Fantoma, dragostea mea!”.

Fantoma, dragostea mea
Fantoma, dragostea mea

In timpul piesei mi-am dat seama ca mai vazusem o punere in scena, dar la televizor, insa vineri seara m-au cucerit actorii Marius Florea Vizante, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Gabriela Popescu, Raluca Ghervan, Ioana Ancea si Zori David.

Un joc scenic impresionant, mimica excelenta a tuturor actorilor, zambete multe si o piesa cu elemente de supranatural si comedie imbinate in mod armonios. O poveste aparent simpla: un domn ramane vaduv, iar dupa 2 ani se recasatoreste. Piesa incepe in al saptelea an de la moartea primei sotii cand domnul in cauza, scriitor, organizeaza o seara speciala. La cina o invita pe o doamna medium pentru a obtine material pentru romanul sau nou “Cei nevazuti”. Se impune sa adaug ca atat el, cat si sotia, erau sceptici, la fel si perechea invitata sa li se alature in seara cu pricina. Mediumul ajunge sa intre in transa insa pare ca nimic nu s-a intamplat. Cu toate acestea, dupa plecarea mediumului, domnul incepe sa vada fantoma primei sale sotii in casa. Iar de aici lucrurile se complica, planuri apar, stresul isi pune amprenta pe relatie si cum se termina totul aflati doar daca mergeti la teatru;)

Trebuie sa marturisesc ca a fost a doua piesa pusa in scena de Serban Puiu pe care o vad la fix o saptamana distanta de prima (Boeing-Boeing – piesa despre care de asemenea o sa va povestesc aici) si mai trebuie sa adaug ca il si stiu pe Serban – un regizor talentat cu multe piese valoroase care se joaca in multe orase din Romania. Va recomand sa vedeti ce a pus in scena la voi in oras, iar daca ajungeti in Bucuresti (ori sunteti deja in si/sau din capitala) va recomand din suflet sa mergeti sa vedeti comedia “Fantoma, dragostea mea!” la Teatrul Metropolis.

Share
54 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge