Studiu: mamele creeaza conturi social media pentru copiii lor

Toti cei care au in lista lor de prieteni parinti au vazut poze cu copiii lor. Mai multe sau mai putine, dupa caz. Ei bine, se pare ca un procent insemnat din numarul total de mamici creeaza conturi separate pentru copiii lor. Conform unui studiu recent, buna parte dintre mamele care fac parte din generatia „millennial” (teoretic alcatuita din oamenii nascuti intre 1980 si inceputul anilor 2000 – desi nu exista un consens pe acest subiect, altii considerand ca e vorba despre persoanele nascute intre 1980-1990; oricum „millennials” este cunoscuta si ca Generatia Y, cea de dupa Generatia X, despre care puteti cauta mai multe informatii online) aleg sa creeze conturi separate pentru bebelusii lor.

social media buton

 

Buton social media, imagine de pe Shutterstock

Mai exact, 40% dintre mamele cu varste intre 18 si 34 de ani au creat astfel de conturi separate pentru copiii lor chiar inainte ca acestia sa isi aniverseze primul an de viata si 7% inainte de aniversarea de doi ani a copilului.

Mamele marturisesc ca astfel isi pot tine prietenii si familia la curent cu ce mai face copilul fara sa puna foarte multe poze pe contul personal. Astfel, doar cine vrea sa vada ce mai face copilul are acces la poze.

Sunt insa si parinti – cum este cazul lui Christine Kirk, o mama de 33 de ani care lucreaza in social media marketing si este C.E.O. al Social Muse Communications din Los Angeles – care spun ca nu considera ca au dreptul sa creeze un cont in numele copilului. Crearea unui cont in cadrul unei retele sociale trebuie sa fie alegerea copilului, la momentul potrivit si Christine nu considera ca este locul parintelui sa ia aceasta decizie. Detalii despre studiu gasiti aici.

Voi ce credeti: parintii au sau nu dreptul de a crea conturi sociale pentru copiii lor? Le pot dauna celor mici in viitor aceste conturi in vreun fel?

kids phone

Copii telefon, imagine de pe Shutterstock

Share

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge