A doua dezbatere: regim vegetarian vs. carne. Care este cea mai buna alimentatie pentru copil?

Iata ca a venit momentul sa lansam a doua dezbatere din seria celor incluse in Luna Dezvoltarii Personale organizata alaturi de cei de la Editura ALL si Sian Moms aici pe blog.

Ramanem tot in zona copiilor si, pornind de la cartea „Alimentatia si sanatatea copilului” prezentata astazi si pe PRwave in detaliu, care cuprinde si multe retete pentru varstele diferite ale copilului, va invitam la o discutie libera despre ce le oferim copiilor in materie de mancare. Tema celei de-a doua discutii este: regim vegetarian versus carne. Care este cea mai buna alimentatie pentru copil?

Alimentatia si sanatatea copilului

Elena Pridie, care este si autoarea cartii „Retete din cruditati” sustine ca „O alimentatie sanatoasa, inca de la inceputul vietii, va constitui un bun inceput in viata pentru copii si va avea un impact pozitiv asupra lor in viitor, cu rezultate bune in ce priveste sanatatea pe termen scurt si pe termen lung, greutatea corporala, nevoia de tratamente medicale si randamentul in toate domeniile vietii. Din nefericire, din cauza informatiilor contradictorii din mijloacele media, omul de rand poate fi derutat si uneori ii este foarte greu sa ia o decizie in aceasta privinta”. Pornind de la aceasta idee, va invitam sa ne spuneti ce decizie ati luat voi. Ce le-ati oferit voi copiilor vostri, spre ce tip de alimentatie v-ati orientat si de ce ati ales acea directie, indiferent care este ea? Este alimentatia 100% vegetariana cea mai sanatoasa? Este carnea necesara in alimentatia unui copil mic?

Va asteptam cu drag si cu interes parerile in perioada 23-30 septembrie. Va invitam, de asemenea, sa va inspirati in construirea raspunsurilor si din paginile de prezentare a cartii „Alimentatia si sanatatea copilului”. Nu credem intr-o directie care trebuie urmata de toata lumea, ci, dimpotriva, in libertatea fiecaruia de a alege, fara a impune insa si celorlalti sa urmeze acelasi drum. Tocmai de aceea, suntem curiosi de parerile fiecaruia dintre dumneavoastra in parte.

Mentionam ca vom premia punctul de vedere cel mai bine argumentat (sustinut si ulterior, prin raspunsuri, daca apar intrebari sau interventii ale altor participanti). Mai mult, vom premia cel mai convingator raspuns, indiferent spre ce tip de alimentatie inclina. Nu conteaza asadar daca ati ales sa le oferiti copiilor carne sau daca v-ati orientat spre regimul vegetarian, nu acesta este „criteriul de departajare”. Puteti participa si daca abia urmeaza sa intrati in etapa de diversificare, ori daca urmeaza sa nasteti curand (si inca nu ati ajuns la etapa alimentatie). Ne puteti spune spre ce directie va veti orienta si de ce optati pentru un anume tip de alimentatie in defavoarea altuia.

Share
7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge