A patra dezbatere: Care sunt gandurile negative cu care va confruntati cel mai des?

Iata-ne ajunsi si la momentul lansarii ultimei dezbateri din cadrul Lunii Dezvoltarii Personale realizate aici pe blog alaturi de cei de la Editura ALL. A fost o calatorie frumoasa pana acum, iar acest ultim titlu este unul pe care, va spun de la inceput, ar trebui ca oricine sa il citeasca, sa il aiba in biblioteca, sa revina la el des.

Stiti ca rar fac o asemenea recomandare si ca, atunci cand spun acest lucru, nu este din vreo obligatie ci pentru ca, in opinia mea, acea carte este una de ajutor multor oameni. Acesta este si cazul lucrarii „Terapia Cognitiv Comportamentala. Cum sa-ti imbunatatesti gandirea si viata prin TCC”, volum prezentat chiar astazi in cadrul BooksWave, pe PRwave.

Terapia Cognitiv Comportamentala. Cum sa-ti imbunatatesti gandirea si viata prin TCC

Fara a relua prezentarea de pe site, o sa va spun ca, in esenta, TCC vine cu o noua abordare a terapiei. Una conversationala, menita a-i ajuta pe oameni sa constientizeze care sunt gandurile care ii impiedica sa actioneze intr-un anume fel sau care ii determina sa aiba stari de anxietate, fobii, depresii si cum sa le indeparteze, ajungand sa aiba o gandire sanatoasa, echilibrata, sa faca fata porovocarilor emotionale zilnice si sa aiba, in final, o viata mai buna.

TCC este, desigur, de folos in tratarea anumitor afectiuni dar, in esenta, poate fi utilizata de oricine pentru a-si schimba modul de a gandi.

Spuneam ca vorbim despre constientizarea unor ganduri negative care ne impiedica sa facem anumite lucruri sau ne fac sa credem ca nu putem reusi in anumite directii – pentru a putea trece la etapele urmatoare care duc, in final, la o stare de bine si la un nou mod de a gandi. Acesta este primul pas in TCC (da, este extrem de importanta autocunoasterea, dorinta de a ne intelege modul in care gandim), astfel ca va invitam sa facem toti acest prim pas impreuna in cadrul ultimei teme de discutie de aici de pe blog.

Va asteptam asadar ca in cea de-a patra dezbatere din serie sa raspundeti la urmatoarea intrebare: care sunt gandurile sau convingerile negative cu care va confruntati cel mai des?

Ca sa va dau niste exemple, preluate chiar din volum, voi cita:
„Sunt un pacient necooperant” – gandul unui pacient al dr. Beck.
„Dr. Beck va fi dezamagit de mine”

Sau chiar de convingeri negative:
„Sunt un om rau.”
„Fiecare se gandeste numai la sine.”
„Nu mi se permite sa am si eu ceva bun in viata mea”.

Tineti cont ca aceste convingeri negative va influenteaza modul in care percepeti anumite situatii, oportunitati si chiar reactiile oamenilor.

Discutia are loc in perioada 8-15 octombrie aici, pe blog si, ca de obicei, vom tine cont de implicarea in discutie, argumentarea etc.

Cum spuneam, „Terapia Cognitiv Comportamentala. Cum sa-ti imbunatatesti gandirea si viata prin TCC” este un volum complex, util oricui. Ca sa va faceti o minima idee despre continutul cartii va recomand sa cititi si un scurt fragment in format .pdf.

Nu uitati ca exista si un mare premiu care iti aduce toate cele patru carti incluse in Luna Dezvoltarii Personale plus inca doua speciale – detalii aici.

Va astept cu drag raspunsurile!

Share
11 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge