Publicitate/PR, Marketing sau Internet/New Media – unde ma angajez?

Unde merita sa lucrezi mai mult? Publicitate/PR, Marketing sau Internet/New Media?

Mai demult a fost postat pe Forumul PRwave un subiect de discutie apropo de salariile din PR (puteti vedea discutia aici). Au fost ridicate numeroase probleme – inclusiv diferentele dintre capitala si restul tarii, a fost oferit orientativ si un salariu si multe altele.

In urma unui raspuns recent postat in cadrul acestei discutii s-a adus in discutie un serviciu oferit de cei de la Bestjobs – lansat acum ceva vreme – serviciu prin care iti puteai calcula salariul.

Toate bune si frumoase – nu? Dar ne-am apucat de calcule: si iata ce a iesit:

  • pt Publicitate/PR experienta 5-10 ani in Bucuresti ajungi sa ai intre 238 euro si max de 673. Detalii aici.
  • Pe de alta parte, in acelasi oras, aceeasi experienta de munca insa in zona Internet/New Media se ofera intre intre 288 EURO, net si 1058 EURO. Detalii aici.
  • Iar la Marketing…. intre 255 EURO, net si 786 EURO, net. Aici mai multe detalii.

La ce concluzie ne pot conduce aceste informatii – e-adevarat orientative?

Ca in momentul de fata “pe val” este tot ce tine de Internet/New Media. Dar exista si PR online – si cu numeroase activitati ce pot fi realizate, si comunicare online – ca atare nu ar trebui sa fie cel putin aceeasi suma si pe zona de PR? Mai mult, este foarte cunoscut mirajul creativilor din publicitate – care castiga mult. Cum se integreaza acesta in cifrele orientative?

Sunt multe alte intrebari care pot fi puse – si pe care si le pun multi permanent – inclusiv studenti.

Ce cale sa alegi asadar?

Later edit: pana la urma am zis ca vreau sa aflu unde se castiga mai bine in Romania – fara sa tin cont de domeniu. Ei bine, stupoare, cam toate job-urile pentru persoane cu experienta de 5-10 ani in Bucuresti se invart in jurul acelorasi sume (ba unele chiar mai mici). Si atunci cum ramane cu salariile (oficiale) de multe mii de euro – si chiar peste 10.000?

PS: stie cineva unde sunt afisate niste cifre pe aceste domenii insa in alte tari? – ar fi interesant sa realizam o analiza.

Share
8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge