Ce-am vrut sa fim si ce-am ajuns: de la planuri la realitate

Mi se intampla sa aflu despre unele persoane care au o anumita functie acum ca in copilarie voiau sa se faca cu totul si cu totul altceva.

Chiar si eu am avut planuri diferite si pe care mi-am dorit sa le pun in practica – cand eram mica voiam sa ma fac doctor (suna a ce zic multi copii cand sunt mici, dar motivatiile la mine erau multe si personale). Din pacate insa aparusera probleme in sistemul in care voiam sa intru (chiar in clasa a saptea mi-aduc aminte ca ma pregateam sa vad ce trebuie sa invat pentru examenul apropiat si a fost un scandal prin care posturile ramase libere dupa iesirea la pensie a numerosi doctori nu au mai fost ocupate de rezidenti, ci au fost blocate, scandalul fiind legat de un numar maxim de cadre medicale sau in aceasta zona, insa oricum ceva ce nu mai parea a fi sigur) si nu mi s-a mai parut o solutie buna, asa ca am decis in clasele a saptea- a opta sa merg spre  zona umanista – comunicare si relatii publice (pe atunci abia aparea la noi prima facultate de stat cu o asemenea specializare disponibila si am avut noroc sa aflu de la unul dintre primii oameni de PR de la noi; in acel moment era disponibila doar forma post-universitara, dar erau mari sansele deschiderii si unui invatamant universitar cu acelasi profil la aceeasi facultate).

George Pruteanu spunea la un moment dat ca si-a dorit cand era mic sa fie musafir (nu cred ca mai este nevoie sa amintim argumentele pro in favoarea unei astfel de decizii 🙂 ).

Voi ce-ati vrut sa deveniti si de ce nu s-a materializat visul? Si ce sunteti acum? 

E interesant de vazut cum anii trec si remarci ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Dar de ce?

Puteti lasa raspunsurile pe post de comentarii. Iar daca doriti sa luati intrebarea ca pe o provocare la raspuns, atunci ii invit si eu pe Razvan, Kopinaki, Greenfield, Andrei Craitoiu, Mihaela, Cristi, Monica si Andrei Chirica  sa raspunda 🙂 (eventual cu trackback ca sa vedem si noi raspunsurile 😉 )

Share
19 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge