Cine ureaza? – sau motive pentru a semna un mesaj

Iata-ne ajunsi si in duminica Pastelui 2008. Multi au fost la biserica azi noapte si au luat lumina. Astazi majoritatea stau cu familiile si sarbatoresc Invierea Mantuitorului.

Cu aceasta ocazie se dau telefoane cunoscutilor. Se trimit de asemenea mesaje scurte pe telefon cu urari specifice sarbatorii.

Este de dorit ca orice mesaj trimis sa fie si semnat. Motivul? Simplu: este posibil ca destinatarul sa nu stie de la cine a venit sms-ul.

Indemnul nu este menit a critica persoanele care nu obisnuiesc sa se semneze. In mod normal SMS-urile se trimit cunoscutilor, prietenilor si familiei. Se poate intampla insa ca o persoana sa aiba un nou numar de telefon de serviciu sau personal care sa nu fie cunoscut de toti destinatarii; se poate intampla ca o persoana sa fi avut probleme cu telefonul si sa isi fi pierdut intreaga agenda stocata pe un telefon anume si acum sa nu stie cine s-a gandit cu drag la ea (persoana in cauza). Exista in sfarsit posibilitatea ca o persoana cunoscuta in interes de serviciu sa nu aiba stocate in agenda toate numerele de telefon – si atunci din nou sa nu stie de la cine a venit mesajul, cui sa ii raspunda pentru gandul cel bun trimis.

Este pacat sa se ajunga la astfel de situatii – si in fapt indemnul de a trimite orice mesaj semnat (evident cu exceptia celor catre rude si oameni despre care se stie sigur ca au o persoana anume in agenda) este valabil in orice imprejurare – nu doar in moment de sarbatoare.

>Fiindca nu este totusi o zi de indemnat si pentru ca nu e cazul de “morala” va spun si eu – tuturor ce ma cunoasteti si cititi acest blog – Hristos a Inviat!

Share
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge