Eu cu cine votez?

Nu, nu m-am imbatat pentru ca nu imi place sa beau in general si n-am baut nici azi, chiar daca e ziua de nume a sotului.

Si cu toate acestea, ca tot avem uninominal, rasare o intrebare: Eu cu cine votez?

Stati asa si nu manati si nici nu sariti! Stiu cine candida acolo unde sunt “arondata” spre votare. Stiu, dar nu am pe cine alege. Acum… in Bucuresti ar fi cateva persoane pe care le-as vota…. dar nu am cum, pentru ca nu stau acolo.

Si-atunci? Unii ar zice sa votez un reprezentant al partidului cu care tin. Altii ar zice sa nu votez. Altii ca sa merg si sa las votul alb – doar se numara si ele.

Si cu toate acestea, ca sa ma repet in formulare, ce poti face? Candidatii ce nu erau dintr-un anumit sector sau oras, doar pentru ca au candidat, au putut merge acolo. Oamenii obisnuiti, care isi gaseau in alta parte un reprezentant caruia voiau sa ii acorde votul nu au acelasi drept.

Si ar mai fi ceva: daca as pleca din orasul in care sunt si ma duc… la munte, ca tot e mini-vacanta, acolo de unde stiu in ce Colegiu sunt si cu cine pot vota eu, din sectorul X din Bucuresti?

Uninominalul cu liste complete cum ar fi? Macar am si eu sansa ca din suta de candidati (aproximand) sa pot alege pe cineva… Si da, ce s-ar intampla atunci daca doar 5-10 oameni ar fi alesi?

Si uite-asa ramai la intrebarea de demult: Eu cu cine votez?

Mai bine raman la a ura La multi ani! tuturor celor ce astazi isi serbeaza onomastica!

Share
13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge