“Observatorul militar” – 150 de ani de existenta

Astazi la cercul Militar National a avut loc o ceremonie oficiala ce a marcat implinirea a 150 de ani de existenta a unui ziar cu un specific aparte: Observatorul militar. Un public numeros, diplome si medalii acordate, oameni ce s-au aflat in timp alaturi de acest ziar si amintirea celor ce nu mai sunt – personalitati marcante ale zilelor noastre, toate acestea au fost ingredientele unui eveniment reusit.

Un eveniment de suflet insa – pentru ca au fost prezent prieteni ai presei militare romanesti. Pentru ca nu sunt un specialist in domeniul presei militare va invit sa cititi un interviu acordat publicatiei Observatorul militar de catre cmdr. Tiberiu Fratila, seful Directiei informare si relatii publice din cadrul MApN. Interviul il gasiti in pagina 5 a celui mai recent numar al Observatorul militar – pe care il puteti rasfoi online aici (sau il puteti downloada cu optiunea click dreapta – Save target as).

Gazda evenimentului a fost col. dr. Radut Bilbiie – autor de asemenea al unui material interesant in pagina 2 a ziarului. Trustul de Presa al Ministerului Apararii Nationale este de altfel prezent cu numeroase publicatii si emisiuni in Romania – gasiti multe informatii in aceasta directie pe site-ul oficial al trustului – www.presamil.ro.

Multe informatii interesante pot fi gasite in acest ziar – aveti de asemenea la dispozitie online si arhiva ziarului, numerele fiind disponibile in format pdf aici.

Observatorul militar se constituie astfel intr-o publicatie ce dainuie de mult timp – lucru deloc de neglijat tinand cont de tipul ziarului si de anii de existenta si luand in considerare faptul ca putine publicatii se pot lauda cu o asemenea trainicie.

O recomandare diferita asadar – ce tine insa de media, jurnalismul militar avand un specific aparte.

Share
34 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge