Foaie verde de dudau, noi o ducem tot mai… bine – sau despre condus, marlanie si campanii ONG

photoxpress_masina_rosieDa, stiu, in curand o sa ajung sa am o intreaga tolba de sugestii de campanii pentru ONGuri si nu numai. Campanii de educare si nu numai. Doar am mai scris despre campanii legate de gunoi sau legate de cersetori.

Despre cum se schimba multi cand trec la volanul unei masini au scris multi, foarte multi. Din pacate insa e suficient sa ne uitam in jur si sa vedem ca schimbarea este mult mai mare decat ar trebui sa fie.

Te poti trezi cu amenda pentru ca ai injurat – ca raspuns la actul complet lipsit de bun simt al unui “partener” de trafic. Te poti trezi batut in plina strada – si sunt si stiri si momente video pe aceasta tema. Te poti trezi insultat la volan pentru ca esti femeie. Te poti trezi in multe feluri – pentru ca aparent marlania nu are limite atunci cand vine de la un sofer.

Cum s-ar putea oare modifica toate acestea? Cum am putea deveni soferi responsabili? Cum s-ar putea ajunge sa se respecte regulile? Cum s-ar putea ajunge la bun simt in trafic?

Trebuie sa nu uitam ca nu e ceva exagerat sa crezi ca nu sunt si oameni ca lumea la volan. Deloc. Sunt foarte multi cei ce conduc bine, responsabil si sunt multi si cei ce nu uita sa aiba bun simt odata ce sunt pe locul din stanga fata al unei masini. Acest comportament – poate majoritar dar neevidentiat – ar trebui subliniat si incurajat.

Later edit: am primit cateva sugestii care cred ca ar putea fi luate in seama. Astfel @stefanmanea a spus, pe Twitter, “cred ca se pot civiliza cu examene de soferi date pe bune si teste medicale luate corect;) si amenzi mari pentru pile”.

As adauga aici ca nu conteaza doar sa fie date amenzi ci sa se si urmareasca incasarea lor – sa nu se mai prescrie atatea – si de asemenea sa se dea amenzi intotdeauna, indiferent de persoana. As propune de asemenea sa se si ia permisele pentru absolut orice incalcare a legii pentru care e prevazuta aceasta masura.

Si, asa cum spuneam mai sus – poate ca niste campanii de evidentiere a comportamentului ca lumea ar merge.  Si poate ca mai sunt si alte idei pe care ONGuri sau campanii ar putea sa le implementeze in campanii de CSR si nu numai.

Share
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge