Si a fost concediu in Apuseni

Dis de dimineata pe 25 iunie am plecat spre munte. Voiam anul acesta concediu in Salzburg (Austria) intrucat anul trecut cand am mers in Viena aveam o zi rezervata pentru 3 castele din Salzburg insa nu am mai ajuns (drum de 6 ore si putin timp pentru vazut 3 castele). Tot mai vreau sa ajung in Salzburg – doar e orasul in care s-a filmat buna parte dintr-un film iubit: Sound of the music – Sunetul muzicii.

Numai ca un concediu cum voiam in Salzburg era vreo 3000 de euro iar bugetul disponibil vreo 3000 de… lei. Cum anul urmator voiam sa mergem in Apuseni… am schimbat destinatiile intre ele. Si evident ca am avut ce vedea.

Dupa cum ziceam 25 a fost drum. Facut pe Transfagarasan – ne rezervasem cazare la o pensiune in Albac unde ne-au acceptat sa mergem cu cainele (nu am avut unde sa o lasam pe Maxie asa ca am luat-o cu noi). Drumul pe Transfagarasan – cum il stiti. Drum rau prin Arges, mult mai bun in Sibiu. Si de pe la 1700-1800 in sus ceata si ploaie. Sus la Balea nu se vedea om cu persoana – ceata si burnita. Insa si zapada – evident ca am aruncat cu bulgari in caine si sot :P.

Pauza la McDonalds in Sibiu si apoi ajuns la destinatie. Drumul… minunat!

Apoi mers in Alba Iulia – sambata si duminica – la modelodromul unui amic de-al lui Andrei – care amic s-a si jucat cu cainele (ba chiar Lucian a alergat cu cainele si apoi a alergat cainele – nu va imaginati ce s-au distrat cei doi).

Apoi excurstie la cel mai vechi ghetar din lume – Scarisoara (da, facut drumul acela cu Loganul – s-a descurcat minunat evident a contat si experienta sotului care a condus excelent).

Am vazut si Pestera Ursilor. Am mers si la Muzeul Mineritului – am fi mers apoi si la Muzeul Aurului de la Brad, doar ca acesta a fost inchis.

O alta zi a fost dedicata Salinei Turda – foarte bine amenajata si ea – placut impresionata. Normal aici ne-am dat in roata (nicio roata nu se rateaza de subsemnata :D).

Am ajuns si pana in Cluj cu acea ocazie – sa ne luam un modem de la Vodafone de net (da, aveam la pensiune net de la Orange dar extrem de slabut; Vodafone sta mult mai bine la acest capitol si tineti cont ca scriu asta desi am abonamente de telefonie la Orange). In Cluj am ajuns insa doar la Mall.

Am mers si la Casa Memoriala Avram Iancu – unde nu calca ungurii :))  (cred ca o sa scriu despre el aici pe blog pentru ca sunt multe ce trebuie spuse conex casei si care tin de tara, pamant, jertfa etc.). Am vazut si perete de munte cu melci fosilizati,vreo 2 cascade si Manastirea Sf. Ilie.

Ne-am si odihnit – stat pe balcon si lenevit sau citit – in susur de Aries. La plecare am revenit in Alba Iulia la cetate unde am vazut si schimbul de garzi si tras cu tunul (experienta interesanta, apreciata si de turistii straini – numai de caine nu :)) ).

Una peste alta a fost o vacanta minunata, cu peisaje mirifice, locuri de vis si aer de munte. Si mancare ardeneleasca pe care desi am consumat-o in cantitati mici tot ni s-a parut prea grasa – deja KFC era low-calories!

Voi reveni cu poze de indata ce le mai selectez/aranjez si despre toate cele vazute o sa povestesc pe Travel – Moments in Time in detaliu (asa cum inca mai scriu despre Viena si alte locuri vazute).

Later edit: am pus pozele (putine momentan) aici.

Share
60 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge