Cate pliante din cele primite la cutia postala cititi?

Pliantele, ah pliantele!

Instrument util de promovare si o adevarata stiinta a realizarii si impartirii lor. Da, nu poti pune orice pliant la orice ora in cutie. Cand vrei ca un lucru sa ajunga sa fie luat din cutie in drum spre casa e clar ca pui acel pliant in timpul zilei in cutie – ca sa te asiguri ca omul ajlunge cu pliantul in casa, il pune (uneori langa usa) deoparte pentru a fi citit – poate – mai tarziu. Sau poate ca pliantul e luat, dat sotiei/sotului/copilului ori aruncat direct la cos.

Si cu realizarea lor e un intreg proces – ca doar informatia trebuie asezata intr-un anumit fel in pagina, trebuie sa atragi si sa retii atentia, sa ai la vedere datele de contact, sa tentezi si sa generezi acea actiune din AIDA din marketing.

Lasand la o parte insa considerentele teoretice, o intrebare ramane: voi cate dintre pliantele primite la cutia postala cititi?

Ah, da, era sa uit de fluturasii cei pusi direct pe clanta ca sa evite (teoretic) aruncarea lor – mai ales ca in unele blocuri exista o cutie pusa langa cutiile postale unde lumea poate arunca pliantele fara a ajunge cu ele in casa.

Revenind: pliante de la hypermarketuri – de bricolaj sau diverse cumparaturi -; pliante de la magazine de mobila, de la pizzerii si restaurante, de la cate-un centru de frumusete din zona si… voi de care mai primiti?

Multe, colorate, mai mici sau mai mari – in general toate cu oferte speciale.

Eu recunosc ca le rasfoiesc pe unele dintre ele. Daca urmeaza sa merg la cumparaturi intr-un hypermarket si tocmai am primit oferta de la ei ma uit sa vad ce evidentiaza. De curiozitate ma mai uit uneori si pe cele de la vreun restaurant sau ceva nou deschis in zona. N-as putea spune insa ca ma uit pe toate pliantele si de fiecare data.

Voi? Va uitat pe pliante? Le gasiti utile? Le aruncati imediat?

Share
49 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge