3 chestii de azi: copil care era sa cada langa metrou, blonda care alimenta cu canistra Opelul – numai 2 la un leu

M-am gandit ca astazi sa va spun 3 lucruri pe care le-am vazut si sa va invit sa imi spuneti si voi lucruri din ziua de azi sau recente din aceleasi directii.

Asadar.

Lucru care m-a oarecum contrariat (ca sa nu zic oripilat). Eu in metrou la Universitate. Urma sa cobor la Unirii asa ca eram destul de aproape de usa (fara a incomoda pe cineva). Dupa ce se termina toata lumea de urcat, simulan cu anuntul de “Atentie, se inchid usile” o doamna vine fuga-fuga spre metrou tarand dupa ea de mana o fetita de vreo 5 ani. Doamna pune piciorul in vagon, fetita fix intre vagon si peron. Noroc (macar) ca mama o tinea de mana si nu a scapat-o si a scos-o (piciorul fetei) din acel spatiu si a ajuns fetita in vagon (cand piciorul fetitei a ajuns intre vagon si peron celalalt picior era in aer).

Foarte bun mod de a educa un copil cu privire la urcatul in metrou, nu? Exemplu numai bun de urmat!

Lucru care m-a amuzat. Eram in tramvai si cum ma uitam eu in zare vad o blonda langa un Opel Corsa si alaturi de ea un muncitor undeva (ca avea casca de protectie si vesta reflectorizanta). Si ce credeti ca faceau? Turnau dintr-o butelca benzina in rezervorul Opelului.

Da, serios. Pacat ca n-aveam telefonul in mana sa fac o poza – dar tramvaiul se misca repede pe sine si n-am avut timp sa il scot si sa imortalizez situatia. Dar m-a amuzat.

Da, blonda era subtirica, ingrijita – ok.

Numai 2 la un leu. Lucru care mi-ar placea sa se schimbe.

Eram tot in tramvai si dupa faza cu domnisoara blonda urca un nenea care vindea ace de cusut de diverse marimi. Si dadea 2 seturi la un leu. Dar formularea ma “amuza”: Numai 2 la un leu. 2 seturi la un leu. Imi venea sa ii zic: daca vrei poti sa dai si mai multe – nu trebuie sa fie numai 2 la un leu. Evident domnul voia sa puna accent pe numai – dar desigur ar fi trebuit sa spuna 2 seturi la numai un leu.

Eh, greu cu gramatica asta, nu?

Si-acum voi: care sunt lucrurile care v-au amuzat, contrariat etc. recent?

Share
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge