Pronto – cronica unei reclame ratate

De multa vreme vreau sa scriu despre una dintre reclamele Pronto si am tot amanat sperand sa fie si urcata undeva reclama. Tot n-am gasit-o – dar cum cred ca mai toti am vazut-o o sa incerc sa o prezint scurt si apoi sa va spun de ce mi se pare ca Pronto are o reclama care aduce prejudicii produsului si nu te convinge sa il utilizezi, nu te convinge ca ar fi bun.

Se stie ca Pronto s-a pozitionat ca un produs care ingrijeste suprafetele curatate si care le lasa curate pentru mai mult timp. Pe acest element important – suprafete curate pentru o mai mare perioada de timp – se merge si in reclama de care va spun.

Pe scurt, reclama e asa: O ea intr-o camera, ea care curata jumatate de masa cu Pronto si jumatate cu alt produs. Auzim o voce care spune ca au dorit sa testeze Pronto si de aici experimentul. Apoi ni se face precizarea naucitoare: Acum vom astepta o saptamana – la care replica mirata/contrariata a femeii este: Inauntru?!? Apoi ne e aratata femeia in mai multe parti ale camerei – se muta de pe canapa prin alte locuri si apoi ni se spune ca “A trecut o saptamana” si iata partea curatata cu Pronto este mai curata.

Si-acum sa va zic de ce face mai mult rau decat bine reclama.

In primul rand datorita fazei “minunate” cu femeia inchisa intr-o camera izolata o saptamana – asa spune reclama. Ori cum sa stai o saptamana intr-o camera, in aceleasi haine, fara baie, fara dus???? Nu se spune ca ea ar iesi!

In al doilea rand: cum adica o camera izolata dar tot apare praful? Cine nu aeriseste acasa timp de o saptamana – macar putin in fiecare zi???? Am nevoie de un produs care sa stiu ca este bun in conditiile mele de acasa, nu in mediu steril (care nue  chiar steril de fapt ca tot apare praful dupa cum arata reclama).

Daca vrea test de test pentru Pronto propun sa vina la mine acasa – sau in casa oricui sta la parter la o strada intens circulata. Sa vedem acolo daca face fata – unde se aeriseste zilnic si unde praful, daca nu e sters la 2-3 zile, ajunge intr-o saptamana de un deget.

Ala test. Aceea performanta.

Asa in mediu steril… ca ramane suprafata mai curata e absolut egal cu zero. Irelevant pentru mine care nu stau in mediu steril. Am nevoie de ceva cu adevarat eficient – ori daca spui ca e eficient dar testezi in conditii care NU provoaca produsul atunci multumesc, inseamna ca e doar vorba de tine.

Pe mine aceasta reclama nu ma convinge. Ba ma enerveaza – iar ideea cu ea care are aceleasi haine si nu iese din camera o saptamana e… intr-un mare fel (ca sa raman diplomata).

Pe voi v-a convins reclama?

Share
30 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge