Cum sa previi raceala – sfaturi si produse naturiste

Intotdeauna e mai usor sa previi decat sa tratezi, iar racelile nu cred ca plac nimanui. Bine, exceptand momentele in care iti doresti sa scapi de la serviciu sau scoala, dar asta e alta poveste. Nu stiu totusi cati oameni isi doresc cu adevarat sa sufere si sa se chinuie. Dar cum sa faci in asa fel incat sa previi raceala?

Stim insa toti ca este de dorit ca, pe cat putem, sa evitam sa luam medicamente. Sigur, sunt cazuri in care nu poti evita (boli cronice etc.), dar sunt si momente in care NU poti lua medicamente – cum este de pilda o sarcina cand este de dorit sa le eviti.  In sfarsit, sunt persoane care au alergii la anumite medicamente – paracetamol, acid acetilsalicinic etc. Mama de exemplu are o asemenea alergie, fapt care ii limiteaza mult numarul de medicamente pe care il poate lua.

Ca sa nu ajungi sa iei medicamente ar trebui ca in mod constant sa iti mentii sanatatea in forma.

Poate ca suna complicat, dar in fapt este extrem de simplu. Cele mai simple modalitati in care puteti sa va mentineti starea de sanatate sunt:

  • luati cat mai mult aer – da, mers, jucat, plimbat, ceva, dar sa fie. Nu va inchideti in case sau nu mergeti doar in spatii inchise cu atmosfera artificiala;
  • alimentatie echilibrata – care sa va aduca aportul necesar de vitamine si nu numai;
  • fructe si legume – sigur, acest aspect este legat de alimentatie sanatoasa. In loc sa luati pastile de vitamina C, mai bine mancati fructele care o contin.

Daca nu puteti, din diverse motive, sa puneti in practica elementele de mai sus, atunci luati in calcul niste suplimente naturiste care sa va intareasca organismul. Dupa cum stiti, eu de la inceput de an nu pot iesi din casa, acum inca mai ies o zi-doua pe saptamana, dar multe luni nu am iesit deloc. Asa ca am inceput acum sa iau – si sper sa aiba efectul dorit aceste suplimente:

  • Hof.Imun, pe baza de echinacea, zinc si vitamina C, recomandat in perioadele de suprasolicitare fizica si intelectuala care slabesc capacitatea de rezistenta a organismului la infectii,
  • Spirulina cu extract total de catina, care combina calitatile nutritionale si bioenergetice ale spirulinei cu proprietatile vitaminizante si remineralizante ale extractului de catina, cea mai bogata sursa de vitaminele A si E, carotenoizi, vitaminele C, P si intreg complexul B.

Indicat ar fi sa mai iau si niste

  • Ulei de peste, bogat in acizi grasi esentiali de tip Omega 3, cu proprietati imunostimulante si antioxidante, recomandat in toate lunile care au in numele lor litera “r” (adica din septembrie pana in aprilie) – dar mai astept putin ca totusi sa nu iau multe o data.

Daca ati racit totusi aveti la dispozitie cateva remedii care va pot ajuta:

  • supele calde – sunt vestite, sunt amintire din copilarie, dar chiar ajuta;
  • baile fierbinti – ah ce bune si reconfortante sunt – si ajuta de asemenea in combaterea racelii;
  • apa calda cu sare grunjoasa intr-un lighean in care va puneti picioarele pana se raceste. Un alt remediu simplu, dar util!
  • comprese – mai ales in zona gatului – cu spirt.

Ca medicament insa natural puteti incerca

  • Salicilol natural, aspirina naturala fara efecte secundare, un supliment nutritiv eficient chiar si pentru aceia dintre noi  pe care raceala i-a luat pe nepregatite.

Gasiti aceste suplimente si multe altele in cadrul Magazinului Dacic Cool – care va asteapta si cu multe oferte speciale cu ocazia sarbatorilor specific romanesti si pe care ii gasiti si pe Facebook.

Trebuie sa adaug de asemenea ca nu sunt medic, astfel ca nu ma erijez in a spune ca sfaturile prezentate nu sunt ale unui cadru medical. Sunt insa multe din experienta personala si din ceea ce mi-au mai recomandat prietenii cand chiar eu am fost racita si nu puteam lua medicamente.

Si cum e sezon de gripa, vin si va intreb: voi ce remedii folositi pentru a va pune pe picioare sau pentru a preveni racelile?

Share
14 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge