Polenul crud poliflor de la Apiland, un produs bun si sanatos

Mi-a placut mereu polenul si marturisesc de la bun inceput ca acesta este produsul apicol preferat, asa ca am raspuns imediat pozitiv invitatiei celor de la Apiland de a gusta si povesti despre Polenul crud poliflor. Nu am fost dezamagita, asa cum ma asteptam, si iata de ce cred ca este un produs care merita sa fie folosit de oricine.

 Polenul crud poliflor de la Apiland

In primul rand, pentru cei carora nu le place mierea, acest produs este ideal. Nu are pic de miere, evident, fiind vorba despre polenul natural, asa cum este el cules si depozitat de albine. „Acest produs al stupului este pastrat in forma sa naturala, cruda, pura si neprelucrata, pentru a garanta eficienta terapeutica maxima.” Polenul crud are o sumedenie de beneficii fiind, in esenta, “baza mierii”, de calitatea polenului depinzand de altfel si intregul stup. Poate ca faptul ca nu are miere nu vi se pare a fi mare lucru, dar pentru orice persoana careia nu ii place mierea (si pentru copiii care nu se dau in vant dupa ea) polenul crud poate fi o alternativa demna de luat in calcul.

Apoi, pentru numeroasele sale vitamine. Polenul crud contine o sumedenie de vitamine (A si provitamina A, B1, B2, B3 (PP), B5, B6, B8 (H), C, D, E, F, P), minerale B, Ca, Co, Cr, Cu, Fe, I, K, Mg, Mn, Mo, Na, Ni, P, S, Se, Si etc.). In plus, polenul crud mai are aminoacizi, glucide, lactofermenti (in plus fata de polenul uscat), antioxidanti si enzime.

Polenul crud este bun si pentru copii si pentru adulti. Ca mod de administrare:
• Copii – 1 lingurita/zi (5 gr);
• Adulti – 1 lingura/zi (15 gr).

Din informatiile pe care le vedeti si pe ambalajul produsului (sau le veti vedea cand veti avea pachetul de la Apiland) aflam ca „se recomanda cure de minim 7 saptamani, de 2 ori pe an, dar poate fi consumat tot timpul anului, fara restrictii”.

In sfarsit, este bine sa fie luate in calcul beneficiile sale.
Polenul crud este antianemic si vitaminizant, el fiind de folos in multiple afectiuni sau probleme (sigur, nu este un panaceu sau un medicament care va ajuta sa va vindecati de orice, dar este de ajutor si in tratament si in preventie). S-a remarcat ca polenul crud ajuta in cazul cancerului de san, mentine sanatatea colonului, reface flora intestinala, ajutand chiar si in curele de slabire. Mai multe detalii despre beneficiile polenului gasiti in acest articol.

Produsul testat, polenul crud poliflor, are un gust placut dat tocmai de varietatea florilor din care este cules. Evident insa, pentru cei care prefera un anumit gust sau o anume floare, exista si variante monoflore – cei de la Apiland au multe variante pe site, printre care de flori de munte, paducel, mar, castan dulce si mur, trandafir salbatic etc.

Evident ca pot fi persoane care sa nu se „impace” foarte bine cu polenul crud sau carora sa nu le placa (asa cum exista persoane carora nu le place mierea, nu le plac fagurii de miere etc.). Polenul crud poliflor este insa un produs util, accesibil ca pret, gustos si sanatos care merita sa fie luat in calcul in fiecare an (curele indicate). El este util si copiilor si adultilor, este usor de administrat si usor de pastrat: se tine la congelator, de unde se poate scoate oricand si folosi imediat, fara a fi nevoie sa fie dezghetat (nu ingheata ca alte produse dat fiind procentul redus de apa).

A trecut ceva timp de cand nu am mai mancat polen crud (sau uscat), dar m-am bucurat sa am din nou ocazia – si mi-am adus aminte cat de mult imi place. Asa ca noi ne-am decis sa comandam pentru intreaga familie dupa ce se termina cutia primita.

Voua va place polenul crud? L-ati incercat? L-ati incerca (daca nu l-ati mai folosit niciodata)?

Share
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge