Edenia si casnicia in care copiii sunt facuti cu gradinarul-amant

Nici nu stiu cum e mai bine sa scriu despre aceasta reclama. Am auzit-o initial – fiind cu spatele la televizor. Nu mi-a captat atentia in mod deosebit. Cu toate acestea, la cateva zile mi-a spus sotul ca ar trebui sa o vad, ca sigur o sa scriu despre reclama. Si mi-a descris-o. Si am sperat ca se insala… desi ar fi fost foarte greu. Mesajele transmise sunt…. intr-un mare fel in reclama Edenia Nuggets din 100% piept de pui.

Familie relativ avuta – au totusi casa la curte, copii SI gradinar. Sotul si sotia la masa. El cu spatele la geamul care dadea spre gradina. Ea cu fata spre sot si, evident, gradina unde, la fel de evident, se afla gradinarul. Ea zambeste. Flirteaza. De zor. Sotul – fraier – crede ca despre el e vorba. De-afara insa gradinarul ii zambea gales. Sotul – brunet. Gradinarul – cu o bogata coama roscata. Vin si copiii – ca in tiparul clasic, un baiat si o fata. Si ce credeti: sunt roscati. Amandoi. Iar ea tot schimba priviri atat de dulci ca ti se-acreste cu gradinarul.

Pentru ceva 100% din ceva, o reclama in care familia nu e 100% ceea ce credem ca e – o familie in care ea si el au impreuna copiii – nu e tocmai potrivita ca asociere. Si, din punctul meu de vedere, nici mesajul in sine nu este deloc unul bun. Valorile calcate in picioare. Familia e triviala. Dar probabil fraierul intretine casa.

Stiu ca Edenia a mers pe zona de umor de la inceput. Au incercat sa sublinieze ideea ca la ei totul este natural si in reclama cu legumele in care un domn se intalneste cu o doamna careia ii explodeaza un silicon, ii sar dintii din gura (unul chiar in farfuria lui) dar el mananca linistit, doar legumele sunt naturale. Aceea mai era cum era, cea cu copiii roscati insa si mai ales privirile schimbate cu gradinarul mi se pare complet nepotrivita.

Sigur, in publicitate totul este subiectiv, astfel ca si randurile de mai sus infatiseaza parerea mea si sunt convinsa ca or fi si oameni carora li se pare OK reclama. In final ea a avut suficiente aprobari incat ideea sa fie pusa in practica, platita si acum reclama difuzata.

Pacat insa ca s-a ajuns aici. Din punctul meu de vedere reclama Edenia Nuggets este un esec – fail cum e la moda sa se spuna.

Share
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge