Cum este la Hotel Aqua, Baile 1 Mai. Noua ne-a placut

Recent am primit o invitatie din partea celor de la Hotel Aqua de a vedea cum este hotelul lor, localizat in Baile 1 Mai – o zona frumoasa si renumita (langa Baile Felix). Cum niciodata nu strica o mica pauza si cum si Andrei a reusit sa isi ia o saptamana libera de la birou, am decis sa onoram invitatia.

click pe fiecare imagine in parte pentru o dimensiune mai mare.

Aqua Hotel
Aqua Hotel

Asa ca pe 24 iunie (de Rusalii), lunea, porneam la drum. Conform programelor de navigare drumul ar fi fost de 10-12 ore asa ca am plecat la drum devreme (la 5 si un pic de acasa).

Drumul a fost frumos in mare parte desi, luand-o pe unde a recomandat GPS-ul (Deva), am avut parte de multi kilometri aproape de destinatie pe un drum pe care trebuia sa faci slalom printre gropi. Deloc placut – dar la intoarcere am fost sfatuiti sa o luam totusi spre Sibiu si intr-adevar pe partea aceasta drumul a fost mai bun.

Ne-am mai oprit pe drum – cate-o gura de aer, cativa pasi pentru intins picioarele. Nu ne alerga nimeni, stiam ca avem sa ajungem la timp asa ca am mers foarte relaxati.

La hotel am ajuns usor – GPS-ul si-a facut datoria, plus ca in apropiere am dat si un telefon la receptie ca sa avem confirmarea.

Fiindca ne era foame, am zis ca nu are sens sa mergem sa cautam in alta parte ceva cand hotelul are propriul lui restaurant. Asa ca ne-am cazat si… la masa (nu mancasem de la 5.45 dimineata si era deja 6 dupa-amiaza). Ne-a fost destul de greu sa alegem ceva, insa Andrei a luat o supa crema de ciuperci si pui Kiev cu garnitura de cartofi prajiti si salata asortata, iar eu mi-am luat tot un fel pe baza de pui, cu aceeasi garnitura si tot cu salata asortata. Am zis sa ne rasfatam si pntru prima oara pe acest an am baut un pic de alcool (probabil si pentru singura la cum sunt eu 🙂 ): un pahar din vinul casei – vin alb, placut.

Cum eram totusi obositi, nu am mai apucat sa ne plimbam prin oras sau sa incercam piscina, ori Spa-ul. Am lasat pe marti.

Si intr-adevar in urmatoarea zi, desi am facut un drum pana in Oradea, am decis sa vedem si cum sunt piscina si alte facilitati oferite de hotel.

Recunosc, recunosc, pe mine m-a atras din prima clipa piscina. Nu stiu sa inot – poveste lunga – dar am nevoie de a merge la piscina zilnic cu orele pentru recuperarea genunchiului meu. Evident ca nu ajung, asa ca atunci cand am o asemenea sansa nu o ratez.

M-am bucurat ca atunci cand m-am dus eu la piscina nu era nimeni altcineva asa ca mi-am facut “turele” mele si exercitiile mele. Si am stat vreo ora jumate (poate mai mult, nu mai stiu). Ce stiu e ca mi-a prins tare bine exercitiul!

Piscina este frumos amenajata, apa este numai buna iar pentru cei interesati se poate da drumul si la sistemul jacuzzi disponibil.

In timp ce eu faceam de zor exercitii profitand ca sunt singura, Andrei a mers si a folosit bicicleta (a pedalat cativa kilometri buni) si apoi a decis sa se relaxeze.

Trebuie specificat inca de la inceput ca in zona spa totul este gandit pentru a te relaxa. Aromaterapia este in toate spatiile disponibila, de exemplu, la fel si cea prin muzica.

Andrei a incercat si cromoterapia, dar in final a ales doar sa se intinda pe unul din scaunele confortabile (un fel de sezlonguri de fapt, ca sa te ajute sa te intinzi) si a lasat muzica si intreaga atmosfera sa il relaxeze.

Cei care vin la Hotel Aqua mai au la dispozitie sauna umeda sau uscata, un alt aparat pentru fitness, dusuri emotionale si altele – le gasiti pe site sau ii puteti contacta pe cei de la hotel pentru a afla mai multe detalii.

Hotelul ofera si serviciul de masaj – numai ca trebuie sa va faceti o programare inainte si acesta este un serviciu care se plateste suplimentar. Noi voiam masaj, dar cand ne-a sunat de la hotel pentru programare noi eram intr-un magazin in Oradea si nu am auzit telefonul asa ca am ratat cu gratie ocazia. Nu-i nimic, a compensat piscina 😉

Si a doua zi am ales sa mancam la hotel – ne-am luat amandoi cate o portie de Pui Kiev chiar inainte de inchiderea hotelului (da, exercitiile in piscina au acest efect), cu cartofi aurii (cartofi prajiti, dar mai mari, vi-i recomand) si salata asortata (Andrei) sau verde cu lamaie (eu).

Pui Kiev
Pui Kiev

Hotel Aqua - Loredana Pascal

Hotelul are interiorul pe gri si rosu – casa scarilor e cu gri si negru, holurile sunt cu rosu. Camerele sunt spatioase – atentie ca la camerele duble noi am avut pat dublu, nu matrimonial, ca sa stiti. Nu a fost insa o problema – paturile sunt OK.

hol Hotel Aqua
hol Hotel Aqua

Aveti un restaurant frumos unde puteti manca, dar si o terasa. Noi am asteptat sa fie libere ca sa le pozam. Sunt incapatoare si frumoase.

Restaurant Hotel Aqua
Restaurant Hotel Aqua
Terasa Hotel Aqua
Terasa Hotel Aqua

Micul dejun este tip bufet si puteti solicita de asemenea si ceva suplimentar daca doriti – noi am cerut de pilda un ou ochi fata de ceea ce era – si s-a facut special. Bun si satios a fost totul, nu ne putem plange.

Personalul este de asemenea amabil – in prima si ultima zi am avut angajati cu care am interactionat, in a doua zi am avut placerea sa o vedem la receptie chiar pe doamna care are hotelul, moment de care am profitat si pentru a sta la un pahar de vorba cum se spune.

Am descoperit o doamna cu bun simt, umor si voie buna, cu experienta si cu dorinta de a avea oaspeti multumiti.

De la hotel se ajunge foarte usor la strandul cu apa termala din Baile 1 Mai, puteti sa va duceti si la rezervatia de loturi si nuferi din Baile Felix sau pana in Oradea, insa gasiti o rezervatie cu 3 specii deosebite – nuferi, pesti si altele – si in Baile 1 Mai. Aveti si un aven prin zona – multe locuri frumoase asadar – inclusiv un parc foarte aproape de hotel. Despre toate aceste atractii si ce am vazut o sa va povestesc pe Travel – Moments in Time separat.

Una peste alta pot (de fapt sotul meu si eu putem) spune asa: daca joi nu ar fi fost ziua lui Eric si daca vineri Andrei nu ar fi plecat din tara, ne-am fi extins sederea acolo contra cost. Le multumim celor de la hotel pentru invitatie si promitem ca le vom calca pragul cat de curand posibil ca oaspeti pentru ca ne-a placut acolo si ne-am simtit bine! Si am avut si spa, eu si piscina, si tot dorim si masaj pentru data urmatoare!

Daca aveti de gand sa va luati o vacanta in Romania si doriti sa mergeti in aceasta parte frumoasa a tarii noastre, noi va recomandam sa ii luati in calcul si pe cei de la Hotel Aqua atunci cand va cautati cazare in zona.

Gasiti mai multe informatii pe site-ul oficial – amintit la inceputul acestui post – dar si pe pagina lor de Facebook.

Share
60 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge