Vtech Micul Alfie si Primul telefon, 2 jucarii foarte bune pentru copii

Universul jucariilor este fascinant, iar astazi exista foarte multe optiuni. Eu merg in general pe jucarii educative, frumoase, interesante, care pot sa imi ajute copilul sa invete ceva in functie de varsta la care se afla. Astazi m-am gandit sa va prezint doua jucarii pe care Eric le adora si care l-au ajutat si il ajuta inca sa invete. Ambele produse sunt de la Vtech, iar noi le-am luat din Cora ca s-a nimerit sa le vedem la cumparaturi si, mai ales, sa le putem testa pentru a vedea intr-adevar cum sunt melodiile, butoanele etc.

Vtech Micul Alfie


Aceasta jucarie este in fapt un urs – dupa cum se vede in imagine (sursa imagine). Eu am varianta cu partea din mijloc de culoare rosie, nu albastra. Ca preturi am vazut ca este intre 65 si 80 de lei (in functie de locul de achizitie, pret la care, online, se adauga si transportul). Noi am luat-o acum doi ani intr-o seara cand la Cora jucariile erau cu 50% reducere, asa ca atunci am profitat si nu regretam.

Ursul acesta invata copiii sa il tina, sa il apuce, sa apese pe butoane – intai cei mici – fiindca este o jucarie pentru bebelusi – vor da cu intreaga mana, apoi cu degetele si apoi doar cu un deget. Vor invata care este butonul care deschide jucaria si unde sa apese pentru a auzi melodiile si cifrele. Noi avem varianta in engleza – fiecare buton are 3 lucruri pe care le spune: o cifra, cum este ursul Alfie (hungry, happy etc.) si inca o propozitie. La fiecare trei apasari pe un buton (nu neaparat consecutive pe acel buton) se aude o melodie – sunt cateva melodii pe care jucaria le alterneaza.

Lui Eric i-a placut foarte mult aceasata jucarie de cand a primit-o si ii place sa o mai foloseasca si acum. Bateriile au fost foarte rezistente (si, credeti-ma, Eric a folosit mult acest urs 😉 ), si la fel si jucaria in sine. A luat acest urs la cazaturi – aruncat fiind din pat – de nu s-a vazut. Si totusi inca este in stare de functionare, la peste un an de la inceputul folosirii.

Vtech Primul telefon


O alta jucarie utila pentru copii, de aceasta data pentru cei de peste un an, este Vtech Primul telefon (sursa imagine). Noi avem varianta doar in romana, pentru ca Eric sa deprinda acum literele si cifrele in limba romana. Baiatului meu ii plac telefoanele – il vrea pe al meu, pe al tatalui lui sau chiar pe al celor din preajma lui care au telefon) – asa ca acesta a fost unul din motivele pentru care am ales un telefon ca jucarie.

Butoanele sunt voi colorate – asa ca atrag copiii automat. Exista doua moduri – unul in care se prezinta literele, celalalt in care se prezinta cifrele – si fiecare buton are cate un animal desenat. La o noua apasare copilul aude si ca a sunat la acel animal, aude sunetul facut de acel animal (pui, broasca, urs, caine, pisica etc.). Telefonul ofera posibilitatea inregistrarii unui mesaj – un parinte care calatoreste mai mult poate inregistra un mesaj pe care copilul sa il asculte cand parintele este plecat (ori la serviciu), ori chiar se poate inregistra copilul pentru a se asculta. Fiecare decide ce inregistreaza, iar mesajele se pot schimba.

Jucaria prezinta si un fir de care se poate trage, astfel ca orice copil poate sa se plimbe cu telefonul prin casa de pilda (telefonul are roti, tocmai pentru a putea fi plimbat de copil). In momentul in care telefonul este plimbat, copilul aude sunete de animale (puteti sa repetati astfel cu copilul ce tip de animal scoate acel sunet) si diverse melodii (in total telefonul are 10 melodii).

Ecranul cu leduri afiseaza si el cifrele, literele si alte elemente atractive pentru copii. In plus, cei mici pot lua receptorul si astfel pot vorbi (si aici exista un buton care aduce noi melodii interesante pentru copii).

Jucaria este una interactiva si educationala. Copilului ii face placere sa auda sunete, sa apese pe butoane, iar parintii pot sa il ajute sa invete cifre, litere, culori (ale butoanelor, chiar daca nu sunt spuse de telefon, puteti face voi acest lucru jucandu-va impreuna cu copilul), animale, sunete.

Daca aveti un copil caruia ii plac telefoanele, acest produs poate fi o idee pentru a-l ajuta sa aiba si ceva care sa ii placa, si ceva care sa il invete.

Share
184 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge