SkyTower Bucuresti, panorama orasului: cum este si cum mi-ar placea sa fie

Am aflat saptamana trecuta ca Bucurestiul poate fi admirat gratuit din cel mai inalt turn din oras, SkyTower, gratuit, timp de doua luni in fiecare zi de vineri intre orele 11:00-18:00. Profitand ca este si sotul in tara si ca vineri aveam diverse drumuri de facut, am decis sa mergem si noi in turn. Am ajuns la SkyTower, situat pe Bulevardul Barbu Vacarescu, aproape de pranz.

Cum nu era un plan foarte bine stabilit din timp, nu am apucat sa ne luam aparatul foto DSLR astfel ca, desi o sa vedeti mai jos cateva imagini cu Bucurestiul vazut de sus, tineti cont ca ele sunt facute cu un telefon.

Ce este demn de lauda (si cum a fost experienta in sine)

In sfarsit avem si noi un asemenea loc de observare a Bucurestiului cu panorama 360 grade. Avand in vedere cat de multe locuri sunt in alte tari amenajate special pentru ca localnicii si turistii sa poata admira orasul respectiv de la diverse inaltimi, ma bucur ca avem si noi un asemenea loc, mai ales ca Bucurestiul poate fi vazut de la 137 de metri.

click pe fiecare imagine in parte pentru o domensiune maxima

SkyTower

In spatiul de la etajul 34 veti gasi cateva locuri cu telescoape pe care le puteti folosi si vedea diverse puncte de interes ori poate chiar sa va vedeti casa (dupa cum scria chiar pe un asemenea afis).

SkyTower telescop

SkyTower Bucuresti - Redescopera orasul
SkyTower Bucuresti – Redescopera orasul

In rest, aveti la dispozitie intreg etajul pentru a vedea Bucurestiul. Zone de blocuri, parcuri, case mai vechi, diverse cladiri – toate sunt vizibile de aici.

Noi ne-am amuzat un pic vazand si cum trecea un tramvai aproape de baza turnului si aducandu-ne aminte de socul pe care l-a avut o cunostinta venita din Canada atunci cand a vazut cum se clatinau tramvaiele pe unele sine (moment in care a intrebat cu deosebita mirare daca sunt oameni in acel tramvai si in care noi i-am raspuns, nonsalant, ca da).

Ne-am uitat la curtea Muzeului de Aviatie, pe la pistele Aeroportului Baneasa, pe la diverse parcuri si cladiri. O experienta interesanta.

Cand am mers noi era si o expozitie de fotografie – chiar interesante si diverse momentele surprinse!

SkyTower Bucharest - expozitie fotografie pisica

Ca sa ajungeti sus o sa vedeti ca trebuie sa va opriti si sa semnati intr-un registru la dus (si la iesire – se consemneaza ora venirii si plecarii, numele etc.). Cand am ajuns noi mai erau inca doua persoane care voiau sa urce asa ca am mai asteptat cateva minute pana s-a format un grup mai mare de oameni. Liftul care urca acum este A (si cel care coboara) – iar ascensiunea este rapida (noua ne-a adus aminte de Donauturm din Viena).

Etajul 34 va asteapta in fiecare seara de joi pentru a va distra si relaxa. Curse cu masinute teleghidate, mese de ping-pong si alte atractii sunt pregatite (mesele erau si cand am mers noi si cativa tineri profitau de zor de ele).

SkyTower Bucuresti - ping-pong

Cum mi-ar placea sa fie / Ce lipseste

Asa cum spuneam, ma bucur ca exista acest punct de observatie de la 137 de metri a Buucrestiului. Faptul ca exista acele telescoape este de asemenea un lucru minunat.

Daca se doreste ca acest loc sa fie punct turistic – chiar cu taxa (asa cum este Tour Montparnasse de pilda in Paris si cum sunt multe altele in lume – inclusiv in unele biserici existand asemenea telescoape montate), atunci ar trebui sa existe si niste infopoint-uri sau – recomandare personala – (mai eficient si din punct de vedere financiar), telescoape cu ghid audio (eventual in romana si engleza, pentru turistii din tara si pentru cei din strainatate) – ma refer la acest gen de telescop.

Mi-ar placea asadar sa vad si o nota turistica data acestui loc cu mai multe informatii. Daca tot se plang multi ca ghidul audio oferit pe autobuzul turistic din Bucuresti nu este complet, de ce nu s-ar face un alt material (chiar dezvoltat de mediul privat, nu de stat), mai complex si cu informatii despre mai multe zone/cladiri/parcuri, perioade istorice etc., mai ales ca se poate vedea intreg orasul.

Poate ca n-ar fi foarte rau si sa fie un program mai lung – acum se inchide la ora 18:00 – ca atare exact cand se termina si programul obisnuit de lucru, iar observarea unui apus (cel putin in acest anotimp) este imposibila.

Sunt curioasa sa vad asadar cum se va dezvolta proiectul dupa faza de acces gratuit (de altfel si noi planuim sa mai ajungem cel putin o data cu aparatul foto la noi), dar pana atunci va recomand sa mergeti in turn si sa admirati Bucurestiul de la inaltime. Este o experienta interesanta si puteti sta oricat doriti – in timpul programului. Exista si apa – dozatoare de la LaFantana (pahare nu erau cand am mers noi, dar asta e alta poveste si poate au adus intre timp), filtru sau dozator de cafea (nu mai retin ce era).

Privelistea merita insa – e drept, mie imi si place orasul, chiar daca nu este perfect.

SkyTower Bucharest

SkyTower Bucharest view

Share
260 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge