Ninge, ninge iar – suntem iar surprinsi?

Marturisesc de la un inceput ca nu am citit astazi alte bloguri. Nu stiu daca au mai scris multi despre noua ninsoare de la noi din Romania care parca iar ne-a luat prin surprindere. Deh, e prima pe anul asta, deci era de asteptat, nu?

Cel mai “amuzant” e cand ai nevoie de ceva pe aceasta vreme si a iesi e o adevarata aventura. Aventura in care rand pe rand masini de lux se impotmolesc pe stradute si raman in mijloc de drum alaturi de unele automobile de marci mai putin faimoase (sau iubite). Aventura in care masinile cu adevarat de teren – gen un Chevrolet american – parca nici nu remarca fulgii de nea si stratul gros depus pe strazi – merg ca si cand ar fi uscat.

Aventura zic in care spre exemplu daca ai nevoie de un instalator… nu vine – “pai pe-asa o vreme?!?”.

Aventura in care daca trebuie sa te duci la doctor… sau sa vina el la tine… si cum sa pui boala on-hold? (sau poate copilul ce vrea sa se nasca)

Aventura in care nici la cimitir nu ajungi cu masina.. asa ca tot oamenii sunt mai “folositori”.

Aventura in care iar ajungi fara sa vrei si din care nu stii cand vei iesi.

A nins in Romania. Initial credeam ca iar doar Bucurestiul nu e bine organizat – ma uit insa la stiri… si cum nici pe autostrazi nu se circula bine, e clar ca problema e la nivel national. Si cand te gandesti ca acum cativa zeci de ani cadeau zapezi de metri (nu centimetri) si totusi nu se bloca totul ca acum…

Nu are rost cred sa fiu prea ironica ori cinica. Nici macar prea surprinsa. Constat insa cu parere de rau ca desi an de an se remarca prezenta unor probleme, nu se gasesc solutii. Ca de fiecare data se prefera re-actiunea decat proactivitatea. Ca inca nu stim ca e mai usor sa previi decat sa tratezi si ca socoteala de acasa (birou) nu se potriveste cu cea din targ (trafic).

Share
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge