Stii ce fac prietenii tai? Nu, nu de pe Facebook!

Da, uneori pare ca nu avem vreme de nimic. Nu ajungem sa ne uitam la ce filme vrem, sa ne intalnim cu toti cei cu care dorim sa ne vedem, nu apucam sa citim tot ce ne-ar placea sa lecturam si asa mai departe. Sigur, aici vorbim despre time management (si o sa stam mai mult la discutii pe acest subiect in viitor, mai ales ca voi lansa si un training un pic diferit pe aceasta directie). Intr-o perioada in care avem la dispozitie retelele de socializare si, hai sa o recunoastem, intr-o perioada in care Facebook-ul a devenit si sursa de stiri (nu musai credibila, dupa cum arata niste studii (dar despre asta vom vorbi la trainingul de social media din aprilie – detalii saptamana viitoare), si sursa de informatii despre ce mai fac prietenii, putini mai sunt cei care incearca sa afle ce le fac prietenii dincolo de status-urile postate pe Facebook/Twitter/Google+.

Te poti baza DOAR pe ceea ce scriu prietenii tai in conturile lor de pe retelele de socializare?

laptop tastatura

Unii oameni publica mai multe detalii personale decat altii. Impartasesc cu prietenii de pe Facebook/Twitter/Google+ atat momentele frumoase, cat si pe cele mai putin placute. Altii pomenesc doar detaliile frumoase din viata lor (unii putand avea, in realitate, probleme, a se vedea detaliile despre depresia zambitoare). In sfarsit, sunt si oameni care isi pastreaza viata personala departe de “ochii lumii”, selectand cu grija ceea ce pun despre ei online.

Indiferent care este tipul de prieten dintre cei de mai sus – cu alte cuvinte, indiferent cat de mult aflati ce mai fac prietenii din ceea ce publica ei online (inclusiv pe bloguri) – nu este suficient sa va bazati pe mesajele de pe retelele de socializare si pe articolele de pe blogurile lor.

Chiar vorbeam recent cu niste prieteni pe acest subiect si unul dintre ei imi povestea cum, tinand cont ca mai pune unele detalii personale online, dar nu multe, intr-o discutie cu un prieten din acelasi oras, acesta afla cu stupoare multe lucruri, si bune si mai putin bune, care i se intamplasera prietenului meu in cele cateva luni in care cei doi nu vorbisera la telefon si nici nu se intalnisera cu vreun prilej.

Acum, pentru a afla detalii importante din viata prietenilor, putem porni o intreaga discutie cu privire la modul in care faci acest lucru.

Nu este intotdeauna suficient sa va auziti la telefon. Nu este suficient sa te multumesti cu primul raspuns primit si nu e mereu indicat sa fiti intr-un grup mai mare in momentul in care va vedeti dupa o lunga perioada. Se vor “deschide” mai greu – chiar in preajma unor prieteni comuni.

La final insa, vin si va intreb: stiti ce fac toti prietenii vostri buni? De unde aflati informatia?

Share
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge