Cum este Samsung Galaxy Note 4

Iata ca a venit momentul pentru o noua prezentare a unui smartphone aici pe blog. Dupa Samsung Galaxy Alpha (care, cum sunt sigura ca v-ati dat seama din articolul dedicat lui, mi-a placut), a venit randul unui nou dispozitiv de la aceeasi companie: Samsung Galaxy Note 4.

Samsung Galaxy Note-4
Samsung Galaxy Note 4

Despre partea tehnica o sa va las, ca si data trecuta, sa aflati detaliile de pe site-ul celor care mi-au trimis produsul spre testare, Quickmobile.ro.

Samsung Galaxy Note 4 este un dispozitiv (e mai mult decat un telefon, asa ca de aceea prefer aceasta formulare desi, in acest articol, voi alterna modalitatile de referire la el) complex si util.

Cui i s-ar putea potrivi?

Simplu:

  • celor care calatoresc mult (in interes de afaceri sau de placere – cum sunt, de pilda, travel bloggerii)
  • celor care au nevoie sa isi noteze multe informatii de-a lungul zilei – de afaceri, notite din sedinte etc. – sau chiar sa faca fotografii si sa le posteze in cadrul diverselor retele sociale (telefonul le permite si sa le editeze usor, cu ajutorul „creionului” special)
  • celor care au un job care ii tine mult in miscare, departe de birou
  • celor care au nevoie sa interactioneze mult in timpul zilei (sa scrie notite, mici articole, mesaje, sa publice in cadrul retelelor sociale etc.)

De altfel, Galaxy Note 4 este recomandat a fi folosit in multiple modalitati pentru un management al timpului eficient – cititi acest articol pentru mai multe detalii.

Ce este de retinut apropo de acest smartphone.

Fireste ca primul element care trebuie subliniat este faptul ca telefonul este, in fapt, la granita dintre telefon si tableta. Are un ecran mare, luminos pe care se poate scrie usor, pe care se poate edita usor o fotografie etc. Din acest motiv, cei care au mult de scris pot fie sa aleaga sa scrie cu „smart pen”-ul inclus, fie utilizand tastatura (daca folositi telefonul in format landscape, o sa remarcati ca scrierea cu degetele e semnificativ mai usoara decat la dispozitive cu ecran mai mic).

O mica mentiune apropo de tastatura: daca apasati pe butonul de inserare simbol, veti vedea ca dupa ce inserati un asemenea caracter special sunteti intorsi automat la ecranul de editare. Acest lucru este excelent cand vrei sa pui doar un semn de exclamare, de pilda, dar incurca atunci cand voiai sa inserezi mai multe caractere – de pilda echivalentul unui smiley: :). Cand se alege optiunea de inserare a unor numere nu se intampla acelasi lucru, ci voi decideti cand reveniti la ecranul initial de scriere. Sigur, partea cu intorsul automat la ecranul de scriere dupa inserarea unui singur simbol nu este ceva extrem de dificil de suportat – dar trebuia sa gasesc nod in papura, nu? 🙂

Si acest telefon vine cu o camera foto puternica (laudam acest lucru si la Alpha) – aveti posibilitatea de a face automat poze HDR si aveti la dispozitie si numeroase moduri (si efecte) de fotografiere. Telefonul este excelent asadar pentru cei care au nevoie sa faca multe poze (calatori, oameni care merg la evenimente etc.) sau pentru cei care vor sa fotografieze des cate ceva. Cu pen-ul aveti si posibilitatea de editare – taiere si nu numai a fotografiilor; in plus, va puteti face albume personalizate.

O sa remarcati ca atunci cand scoateti smart pen-ul (sau stylus sau S Pen, cum doriti sa ii spuneti) aveti posibilitatea de a alege „din aer” (stiu cum suna, dar veti vedea cand aveti telefonul in mana de ce aceasta este formularea corecta) ce doriti sa faceti – sa scrieti ceva, sa editati o fotografie etc. S Pen-ul e usor de scos si de pus la loc, usor de folosit – o sa va ia poate o zi-doua sa va obisnuiti cu toate functiile, dar este intuitiv, usor de folosit (plus ca gasiti si pe internet filmulete, in caz ca aveti nevoie).

Cum spuneam mai sus, stylus-ul este extrem de util atunci cand doriti sa scrieti ceva repede si nu doriti sa utilizati tastatura, dar si in editare si va las sa mai descoperiti voi functii (o sa va placa sa va „jucati” cu el). Nu stiu la cate cicluri de scoatere din suport-inserare la loc este facut sa reziste suportul, dar din ce am vazut este gandit bine si pare rezistent.

Telefonul vine cu o seama de aplicatii instalate si nu uitati, aveti intotdeauna posibilitatea de a adauga unele noi din cadrul Samsung Apps sau a celor disponibile in Android Market.

Din nou tin sa amintesc de aplicatia S Health – cu mai multe functii decat la Samsung Galaxy Alpha (de la masurare numar de batai ale inimii si pana la masurarea nivelului de stres, a nivelului de oxigen din sange etc.) , alaturi de pedometru, masurarea activitatii fizice si a functiei legate de dieta/alimentatie.

O alta veste buna in ceea ce priveste acest telefon este durata bateriei. Da, chiar tine mai mult decat cea a unui smartphone. Evident ca daca o sa fiti mereu on-line, o sa faceti poze, o sa filmati, luati notite, o sa vorbiti etc. nu o sa ajunga sa va duca pana la 80 de ore, dar, chiar utilizandu-l in diverse scopuri, cu pauze, tot tine spre doua zile macar (daca nu mai mult). Ca intotdeauna, totul depinde de ce este pus sa faca acest telefon.

Butonul cu care vine – cel in relief – este gandit sa duca la Google hub. Nu am gasit modalitatea in care ajungeti sa vedeti toate aplicatiile folosite intr-un anumit moment – desi eu mai folosesc si o aplicatie pentru managementul bateriei care are si aceasta functie. Ecranul mare permite gruparea usoara a iconitelor aplicatiilor instalate. Carcasa este una interesanta, rezistenta dar cu stil (gen imitatie piele, ca design). Evident, stiti deja, eu recomand folosirea unor folii de protectie si a unei carcase externe pentru protejarea telefonului de zgarieturi, la cazaturi.

Samsung Galaxy Note 4 este un smartphone complex, usor de folosit si util. Util celor care calatoresc mult si petrec ore in sir pe zi pe aeroporturi si in avioane. Util celor care au nevoie sa fotografieze mult (evident, un aparat foto profesionist va fi mai puternic, insa depinde mult de ce aveti nevoie sa faceti cu acele imagini. Un lucru e clar: fotografiile facute cu acest telefon sunt foarte reusite, luminoase, clare. Un telefon pentru oamenii de afaceri. Un telefon mare, poate mai degraba pentru barbati (daca nu aveti nevoie de toate functiile sale, de ecranul mare si de S Pen), dar cu siguranta nu unul nepotrivit unei femei. Recunosc ca daca as calatori mai mult, as optea pentru acesta – dar, momentan, el este pe lista de achizitii a sotului. Ramane doar sa apara momentul potrivit (si bugetul necesar).

Share

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge