In ce buzunar se tine telefonul mobil?

Telefoanele mobile – un mare pas inainte in tot ceea ce tine de comunicare si interactiune. Intre timp, telefoanele nu mai sunt folosite doar pentru aceasta functie, ci au devenit adevarate dispozitive mobile performante care ne permit sa facem o sumedenie de lucruri – sa lucram, sa citim, sa ne jucam, sa vedem daca suntem stresati, care ne este pulsul, cate calorii am ars si asa mai departe. Astazi foarte multi oameni au telefoane mobile in intreaga lume (datele pentru SUA, pentru ianuarie 2014 sunt disponibile aici).

Sunt oameni care au mai multe telefoane mobile, iar unii folosesc si un smartphone si o tableta, de pilda.

Dar unde este cel mai bine sa fie tinute?

Cercetari s-au tot realizat cu privire la efectele negative ale radiatiilor asupra corpului uman. Evident ca inca nu au cum sa arate daca afecteaza sau nu creierul – aceasta se va vedea in ceva ani de acum incolo – dar sunt studii care au aratat, de pilda, ca smartphone-ul tinut in buzunarul de la pantaloni de catre barbati le afecteaza fertilitatea (detalii aici).

smartphone - buzunar pantaloni fata

smartphone, buzunar fata pantaloni, image from Shutterstock

Ca mica paranteza, stiati ca exista si sindromul vibratiei fantoma? Stiti voi cum, celor carora li se amputeaza un membru, au impresia ca il simt multa vreme dupa ce nu il mai au? Se pare ca acelasi lucru se intampla si cu telefoanele mobile la persoanele care isi lasa aceste dispozitive mobile pe vibratii. Detalii despre acest sindrom aici.

In plus, din buzunarul din spatele pantalonilor  poate aluneca uneori telefonul, deci nici acesta nu este o mare optiune.

smartphone - buzunar pantaloni spate

smartphone – buzunar pantaloni spate, imagine de pe Shutterstock

Ar mai fi buzunarul din dreptul inimii, pieptului – daca sunt purtate obiecte vestimentare cu acel buzunar. Dar nici acolo nu este tocmai potrivit, nu? Vorbim totusi despre inima, am putea spune.

smartphone - buzunarul din dreptul inimii

smartphone – buzunarul din dreptul inimii, imagine de pe Shutterstock

Si-atunci? Il tinem in geanta – sau borseta, dupa caz. Dar avem geanta mereu cu noi?

Si de-aici dilema: unde este cel mai bine sa tinem telefoanele mobile? In ce buzunar? Voi unde il tineti?

Share
10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge