Cum este Minds.com, reteaua sociala sprijinita de Anonymous pentru a rivaliza cu Facebook
|Poate ca ati vazut ca saptamana trecuta s-a anuntat faptul ca Anonymous (da, cei faimosi) sprijna o retea sociala/de socializare, Minds, https://www.minds.com/ care sa rivalizeze cu Facebook si care sa se diferentieze prin continutul criptat.
Mai mult, articolele despre aceasta retea mentionau faptul ca utilizatorii nu vor avea parte de mesaje publicitare in cadrul retelei. Minds este disponibila pe web, dar exista si aplicatii pentru Android si iOS.
La inscriere se primesc 100 de puncte, iar fiecare utilizator poate castiga mai multe interactionand cu altii – dand voturi, comentand. Cu cat mai multa interactiune, cu atat mai multe puncte si cu atat mai multe sanse pentru utilizatori de a-si promova continutul.
Mi-am facut azi cont pentru a vedea cum e reteaua. Ma gasiti aici https://www.minds.com/violeta.loredana , daca va creati si voi cont.
Eu recunosc ca m-am amuzat sa vad ca unele persoane au 1 articol sau niciunul in schimb au niste sute de subscribers (in cadrul Minds aveti subscribers, nu followers). Pe moment, cel putin dintre conturile pe care le-am vizitat, am zarit mai multi utilizatori fara continut, decat cei cu continut.
Am zarit insa si conturi create de nume importante (NASA de pilda, dar mai sunt).
Astept asadar sa zaresc conturi interesante, cu interese similare cu ale mele, oameni pe care sa ii urmaresc si cu care sa interactionez.
Ramane de vazut cum va fi primita reteaua si daca va avea succes. In ciuda celor care au creat-o si in ciuda faptului ca oficial se pot cripta toate mesajele (la inceput nu sunt criptate, fiecare utilizator alege daca le cripteaza sau nu) si chiar in ciuda faptului ca nume importante au scris despre Minds.com – AdWeek, Independent.co.uk, Rt.com, VentureBeat, SocialMediaToday (ca sa amintesc doar cateva) reteaua are cale lunga de strabatut pana la a bate Facebook (si sa nu uitam ca au mai fost asemenea initiative, e drept, fara sprijinul Anonymous).
Pentru toti cei care nu doresc insa ca datele lor sa fie folosite de guverne si de agentiile de publicitate, Minds.com este o solutie. Reteaua este usor de folosit, seamana cu cele cunoscute deja si este apreciata la nivel international, iar algoritmul clar pentru promovarea postarilor (bazat pe punctele obtinute din remind, comentarii, votat etc.) fata de cel mai putin transparent al Facebook pot fi de asemenea plusuri pentru Minds.
Voua cum vi se pare ideea retelei? Va veti crea cont? Credeti ca va avea succes? (Nu uitati ca daca va creati cont, ne putem conecta si interactiona si acolo: https://www.minds.com/violeta.loredana.)