Cum e la Cinema City sala 4DX cu efecte speciale la Misiune Imposibila: Natiunea secreta

Mi-era dor sa merg la un film si profitand de faptul ca auzisem despre sala noua 4DX cu efecte speciale (sunet, miscare, apa, miros, lumini) am zis sa vad cum este. Am ales „Misiune Speciala: Natiunea secreta” (Rogue) de la Cinema City din cadrul Mega Mall din Bucuresti.

Tom Cruise Mission Impossible 5: Rogue

Bilete cu niste locuri Ok am gasit abia la filmul care incepea la 10.30 PM – filmul s-a terminat la 12.45 AM 😀 (are 131 minute).
Nu am vrut sa vad nici trailer-ul filmului si nici sa caut on-line articole cu experienta altor oameni la sala 4DX (daca exista). Am vrut sa fie ceva cu totul nou.

Si mi-a placut, dar in acelasi timp am fost dezamagita. Daca o sa mai repet experienta cu mersul in aceasta sala va zic la final :D.

Asadar a inceput filmul. Inceput in tromba – o sa vedeti ca e o scena cu un avion, iar pornirea avionului e resimtita in scaun.
Apoi, incet-incet, cu pauze (efectele nu sunt non-stop, depind de scene), va obisnuiti: cu flash-urile – cand se trage cu arma sau explodeaza masini ori cand se imita blitz-urile aparatelor de fotografiat – cu miscarea scaunelor pentru a mima miscarea in anumite momente – curse pe motocicleta, cu masini etc. – cu mirosul (discret), cu fumul (de putine ori si fara a genera probleme), cu vantul – interesante efecte – si cu apa (putin stropit!).

Pe mine, recunosc, m-au deranjat flash-urile uneori – cu restul efectelor nu am avut nicio problema.

Evident insa ca vorbim despre o mimare a actiunii – e clar ca vantul nu va va sufla asa cum ar sufla in realitate daca ati face o cursa pe motociclete, dupa cum e clar ca o rasturnare cu masina sau o coborare pe trepte nu implica, MAI ALES CU UN BMW – marca de masini prezenta in film – doar zdruncinaturile redate de scaune. Evident ca nu au cum sa ofere efecte 100% realiste, insa doar va subliniez ideea si nu va ridic asteptarile prea mult de la sala si posibilitatile sale.

In plus, la un moment dat Ethan Hunt (eroul interpretat de Tom Cruise) alearga alaturi de actrita principala pe strazi – iar scaunele incep sa se miste ca si cand cei doi s-ar clatina – cam fara legatura efectul, daca ma intrebati pe mine. Poate doar sa sugereze ca schimbau directia – dar altfel….

Din pacate scaunele sunt facute in asa fel incat nu va puteti intinde picioarele in fata, atingand podeaua. Eu imi doream sa fac asta de cateva ori – pentru a-mi intinde pur si simplu genunchii, picioarele nu din alt motiv. Insa, pentru a putea genera efectele, scaunele sunt putin ridicate, ceea ce va limiteaza cumva pozitia.

Despre film numai de bine: chiar daca nu este ceva absolut nou, o idee nemaiauzita (ca baza a filmului nici nu putea fi, tinand cont ca face parte dintr-o serie si trebuia sa fie in concordanta totul). Este un film precum cele din serie – cu actiune, cu ceva efecte speciale, cu suspans si cu rasturnari de situatie. Ca plus, apar o organizatie noua, un personaj negativ interesant, noi personaje in general – totul facand din „Misiune Imposibila: Natiunea secreta” un film care merita vazut daca va place genul, actorul, seria.

Cum spuneam, mi-am dorit sa merg la un film in sala Cinema City 4DX. Am vrut sa vad cum sunt efectele, cum se „intra” mai bine in actiunea unui film. O experienta interesanta, care merita de curiozitate, dar pe care eu nu o voi repeta.

ATENTIE: daca aveti probleme ortopedice, hipertensiune arteriala, epilepsie, probleme de respiratie sala NU va este recomandata.

As indrazni sa adaug ca nu e bine sa mergeti nici daca aveti rau de miscare! – mai ales ca nu aveti o referinta externa care sa va ajute.

Ati fost la sala 4DX? (Mega Mall Bucuresti sau la Park Mall Constanta) V-a placut? Ce film ati vazut? Veti mai reveni in sala 4DX?

Share
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge