Chiar ne imaginam oamenii pascand fericiti?!

Pastele este cea mai importanta sarbatoare a crestinismului. Persoanele si companiile se intrec in aceasta perioada in urari de sarbatori.

Nu toti acorda insa atentia ce se cuvine diverselor semnificatii ale cuvintelor sau expresiilor.

Banui ca sunt multi cei ce au primit emailuri cu subiectul simplu “Paste fericit”; sau au ascultat reclame ori vazut afise cu aceeasi urare. Chiar sunt oamenii rumegatoare sa pasca fericite (plus ca in fapt urarea este adresata doar unui domn, nu si unei doamne, intrucat nu este adaptata)? Sunt situatii in care se poate vedea chiar varianta “Pasti fericit”.
Nu cred sincer ca este atat de dificil sa se integreze urarea intr-o propozitie – cum au facut spre exemplu cei de la Carrefour intr-o reclama radio in care spun ca au “tot ce ne trebuie pentru un Paste fericit”. Altii ureaza “Sa aveti parte de un Paste fericit”.

Alternativ se poate ura: Paste plin de lumina sau Paste luminat si evident se poate merge si pe varianta Sarbatori fericite.

E  pacat insa ca avand o limba atat de frumoasa si cuvinte atat de multe la dispozitie uneori ne limitam exprimarea si nu suntem atenti la semnificatiile care ar putea trezi – cel putin – zambete.

Share
12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge