Laptisorul de matca cu aroma de mango de la ApiLand
|Laptisorul de matca este unul dintre produsele apicole pe care le apreciez in mod deosebit. El este un produs crud, recoltat direct din stup. Despre acest produs apicol am aflat, acum multi ani, de la mama. In afara de produsul crud, sa nu uitam ca, in comert, exista si multe produse (mai ales de ingrijire) care il folosesc ca ingredient – motiv in plus pentru a sublinia importanta sa.
Laptisorul de matca are o consistenta cremoasa si o culoare alb-galbuie, fiind usor translucid si avand un gust acrisor, putin astringent.
Acest produs apicol are ca recomandari situatiile cu/de imunitate scazuta, capacitate de concentrare, invatare, memorare, epuizare fizica si psihica, probleme de memorie si de somn, stres, hipertensiune, colesterol marit, afectiuni endocrine si ale ficatului.
Avand un gust putin acrisor, sunt persoane care nu ii tolereaza bine gustul – deopotriva adulti si copii – astfel ca ApiLand a lansat Laptisorul de matca cu aroma de mango. M-am bucurat sa fiu invitata sa testez noul produs si pot sa va spun ca, intr-adevar, gustul acrisor este aproape insesizabil. Laptisorul de matca cu gust de mango este o alegere potrivita asadar daca nu va place gustul clasic al laptisorului de matca. Alegerea aromei este inspirata!
Am spus ca laptisorul de matca este un produs apicol pe care il apreciez. Motivele sunt simple: este usor de administrat – un „puf” cu ajutorul dozatorului sub limba cu jumatate de ora inainte de masa. Laptisorul de matca poate fi o idee de produs de folosit intr-o cura de sase saptamani, o data pe an (desi il puteti folosi si mai des). Poate ca o varianta buna este administrarea la inceputul toamnei – tocmai pentru ca incepe sezonul racelilor.
Conform informatiilor de pe site-ul oficial, laptisorul de matca „este o sursa naturala de acid 10-HDA (acid 10-hidroxidecanoic), o substanta activa cu efect antibacterian, antifungic si antiviral care mareste rezistenta naturala a organismului in fata bolilor si ajuta la eliminarea radicalilor liberi. In plus, contine multe vitamine din grupa B, precum B1, B2, B3, B6, B7, B8, B9 (acid folic), B12, dar mai ales B5 (acid pantotenic, denumit si “vitamina antistres”), care contribuie la sinteza coenzimei A, agentul principal al reactiilor biochimice intracelulare”. Produsul este de asemenea si sursa de acetilcolina.
Dincolo de datele „tehnice”, laptisorul de matca este un produs al stupului care merita sa fie luat in calcul. Sa nu uitam ca oamenii folosesc produsele apicole de foarte mult timp – ceaiul cu miere in tratarea racelii este, cu siguranta, cel mai cunoscut exemplu, dar nu este singurul.
Sigur, niciodata nu trebuie facute excese – nici cand vine vorba despre produse care pot dauna, nici cand vine vorba despre produse care pot ajuta. Este bine sa avem o masura in toate, sa dam timp organismului sa inglobeze si sa foloseasca resursele pe care i le punem la dispozitie.