Adio pete – sau motivul 4 in campania Iwostin

Astazi o sa amintesc doua elemente importante pentru care e bine sa avem grija atunci cand ne expunem la soare.

Radiatiile ultraviolete au diverse efecte nocive printre care si generarea asa numitor pete Pare simplu, dar lucrurile sunt mai complexe. Chiar de pe siteul dedicat de Iwostin gamei speciale, Solecrin,  de protectie pentru piele impotriva radiatiilor solare, aflam ca:

“Modificările pielii induse de radiaÅ£iile ultraviolete pot fi clasificate ca acute ÅŸi cronice:

  • Modificările acute: arsuri, bronz, pistrui (pete maronii de dimensiuni mici), aluniÅ£e, fotodermatoze (afecÅ£iuni asociate cu suprasensibilitate la lumină)
  • Modificări cronice: lentigo (pete maronii de dimensiuni mici asemănătoare pistruilor, dar mai bine conturate), negi seboreici (leziuni convexe ale pielii), fotoîmbătrânirea pielii, modificări preneoplastice ÅŸi neoplastice ca urmare a deteriorării ADN-ului”.
  • Un alt aspect important este acela ca problemele pot aparea si daca expunerea la soare este scurta. Multi au impresia ca daca stau doar 2 ore la soare e ok, sau ca o plimbare prin oras – cu treaba – prin soare, in miez de zi, nu are niciun impact. Din pacate orice moment conteaza. Protectia poate ajuta si preveni probleme ulterioare!

    Iata asadar ca nu e de glumit! Mai bine protejam decat sa tratam!

    Si ma uit si la mine. Avem zile in care reusim – si eu si sotul meu – sa ne eliberam la 6. Soarele apune ceva mai tarziu – ca atare am avea macar 2 ore de plimbat sau de iesit la camp, cum spunem noi (aceasta neinsemnand ca ne ducem sa muncim undeva, nu de alta dar nu avem niciun teren in proprietate, ci ca iesim la zbor). Da, scumpul si iubitu-mi sot Andrei este pasionat, printre altele, de aeromodelism. Cum un avion electric inseamna ca il conectezi imediat si zbori – neavand o tona de reglaje de facut precum la cele termine – profitam si iesim si serile. Ne mai intalnim acolo cu oameni cu aceeasi pasiune, scoatem si cainele sa alerge, luam si noi aer si ne relaxam. Insa chiar si aceste ore petrecute afara conteaza (si inca vorbim despre momente dupa ora 18.00). Mici detalii care pot face insa diferenta mai tarziu in viata.

    Dupa cum spuneam, o serie de produse care sa va protejeze pe voi si pe cei dragi voua, este cea din gama Iwostin Solecrin. Gasiti toate informatiile pe site!

     

    Share
    One Comment

    Add a Comment

    Your email address will not be published.

    CommentLuv badge