Tinere, cum trebuie sa fii astazi (in Romania)?

Intotdeauna altii au asteptari in ceea ce ne priveste. Familia (ca sa nu spun fiecare membru in parte) vede lucrutile intr-un fel. Viitorul ar trebui sa fie asa. Tanarul ar trebui sa fie astfel – si se insira de obicei niste principii de baza – un fel de universal-valabile.

La serviciu evident ca sefii, colegii au si ei asteptari.

Si tu ai asteptari de la tine. Ai niste obiective, ai vrea sa fii intr-un anume fel, ori sa faci anumite lucruri. Cei cu care vii in contact au si ei la randul lor asteptari. Si lista continua mult si bine.

Cum ar trebui sa fie totusi un tanar astazi? Difera in functie de tara de provenienta? Ce trebuie sa il caracterizeze in primul rand? Exista un model dezirabil? Exista caracteristici clare ale tinarului asa cum este? Care ar fi diferentele intre baieti si fete?

Si ca punct de plecare pentru o eventuala discutie (sau macar pentru momentul de gandire) puteti citi acest articol din New York Times.

De altfel, acelasi ziar publica si un material despre situatia de la Bacau (cu angajatele din China), ajungand la o concluzie nu neaparat favorabila noua, romanilor.

Share
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge