Andreea Marin sau cum unele dintre media au depasit niste limite

In emisiunea ei de sambata, Andreea Marin a facut un anunt care tine de viata ei privata impreuna cu sotul Stefan Banica Jr. A ales sa faca un anunt public despre faptul ca dupa 2 ani de incercari, ani in care sanatatea ei nu a fost mereu una perfecta, acum au confirmarea ca spre finalul anului ea si sotul vor deveni parinti.

A mai adaugat – fapt important de altfel si se pare neauzit de multi – ca nu vrea sa faca din acest fapt un element de publicitate. A mentionat ca tot ce are de spus pe aceasta tema spune in cadrul emisiunii ei – sambata. Nu va vinde ca publicitate primele poze cu micutul.

De ce cred ca a procedat corect?

Andreea Marin este o vedeta. Realizatoare TV de atatia ani de zile, este o persoana cunoscuta, la fel ca si sotul ei. Este cunoscut faptul ca jurnalistii reusesc sa afle informatii – nu ma refer acum la surse, doar la numeroasele momente in care informatii private au ajuns pe prima pagina a multor ziare. Zvonuri ar fi putut foarte usor sa apara – si atunci ar fi fost o situatie aiurea – neavand o confirmare clara a parintilor. Mai mult, intr-o asemenea perioada nu iti doresti sa fii stresata – sunata foarte des ca sa te intrebe lumea: e adevarat sau nu?

Ce ma deranjeaza?

Si aici lucrurile sunt simple. Si ca de atataea ori in cadrul acestui blog tin de bunul simt care, evident, le lipseste multora. Mai pe larg insa. Eu nu m-am uitat la Surprize-Suprizeze. Am auzit insa anuntul ulterior. Lumea a inceput sa vorbeasca – dar nu am auzit rautati gratuite ci persoane care chiar se bucurau pentru vedeta. Nu mica mi-a fost insa mirarea cand uitandu-ma pe una dintre antene la o emisiune realizata de un jurnalist din zona vedetelor am observat ca subiectul despre care se discuta era – tineti-va bine – brandul Andreea Marin – care se pare ca ar fi la cotitura. Si isi dadea lumea cu parerea… ceva de speriat. Ba mai mult, un anumit doctor cunoscut si bagat peste tot… pune o problema de-a dreptul…. peste stangul (vorba cuiva foarte drag mie): Intrebarea este daca noi percepem zanele ca fiind persoane cu sau fara copii. Super tare, nu?!

Buun, dupa cele 3-5 minute de emisiune am dat in alta parte. Aseara insa… ma uitam pentru cateva momente la carcotasi. E-adevarat ca toti stim ca ei deseori se iau de Andreea Marin. Insa aseara au dat momentul anuntului ca video si apoi l-au parodiat. Au spus insa ca ea spune ca o sa aiba un copil – insa dadeau de inteles ca multi au – si se enumera membrii echipei care au copii (culmea cam toti). Ei bine ceea ce ei uita e ca si despre faptul ca ei vor deveni tatici s-a scris in presa si s-a stiut – deci au spus. Ca nu au spus in direct in emisiunea lor este un lucru – insa ca au circulat zvonuri uita. Pe de alta parte, parodia a fost… Ceea ce m-a determinat sa nu ii astept finalul si sa ma uit in alta parte – cu toate ca se pare ca au fost si niste momente amuzante apropo de niste “drapele coborate in bezna” si despre cineva care se spanzura de “grindina studioului”.

Poate ca multi au mai scris si vorbit despre Andreea Marin insa nu am aflat. Sincer nici nu ma intereseaza. Este viata ei si chiar daca este vedeta are dreptul la intimitate. A facut un anunt public – a ales sa fie sursa de informatii. Nu sunt o admiratoare a emisiunii Andreei Marin. Personal nu o cunosc asa ca nu ma pot pronunta.

Atata vreme insa cat mie nu imi place sa se bage cineva nepoftit in viata mea, la fel nu imi place nici sa ma bag eu in viata altora. Anumite lucruri raman private si este bine sa se respecte acest lucru. Inteleg ca poate multi isi doresc sa afle diverse elemente din viata vedetelor – avizi de barfe fiind -, dar intrebarea este cat de mult se respecta persoana a carei intimitate este invadata.

Ceea ce m-a deranjat in cazul de fata a fost ca unii au dorit sa mai faca putina audienta – ori sa se alature si ei celor ce dezbat anuntul Andreei Marin. Asa se face ca au iesit unele emisiuni/momente mai putin onorante pentru realizatori. Pacat.

Poate ca multi (persoane si jurnalisti) ar trebui sa se gandeasca cum s-ar simti daca ei ar fi in postura in care ii pun pe ceilalti (daca lor li s-ar face ceea ce ei fac altora), iar imaginarea ar trebui sa aiba loc inainte de a trece la fapte.

PS: astazi este Ziua Internationala a Libertatii Presei – motiv pentru care am scris si acest al doilea post care poate ii va pune pe unii pe ganduri.

Share
13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge