Content luat si inapoi dat spre recenzat – sau despre unele bloguri de la noi si reactia lui John Chow

Bloguri sunt cate in luna si in stele. Unele au continut original, altele nu.

Un roman are un blog (bine, afirmatie incorecta, multi romani au bloguri, dar acum ma refer la unul in mod special). Un roman are un blog deci.

Pe acest blog pune continut preluat de pe alte site-uri sau momente audio si video. Nu ofera link la sursa – deseori.

Acest roman doreste sa isi promoveze blogul – foarte frumos si nimic neobisnuit pana acum. Doar ca trimite cerere (si plateste 400 euro pentru review) tocmai unuia dintre cei de la care a luat content.

Ce a iesit?

Va puteti imagina.

John Chow a scris un review despre How not to do a blog …. – dar nu il comentez – va las voua placerea de a-l citi – merita!

Eu trebuie sa marturisesc ca am aflat despre aceasta situatie de pe Blogoree.ro -mai exact din blogul Blogoree (aici insemnarea in cauza). Am si comentat inclusiv pe forum unde exista un subiect dedicat.

Sincer nu pot sa inteleg cum poti ca dupa ce ai un blog cu content preluat (sau ca sa folosim cuvantul lui John Chow – content furat) sa ceri review chiar de la unul dintre cei de la care ai furat.

Din nefericire in comentariile de la review-ul lui John Chow veti gasi si o fraza de genul: “His webdesign company is Dev3.ro, so I’d say that eastern european country is Romania (which is quite third world).” – este comentariul lui Knuckles10. Deloc de bine pentru noi, romanii, nu?

Si aceasta tema imi aduce aminte de un alt topic de pe forumul Blogoree – si de reactia lui Razvan.

Comentarii?

Share
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge