Petreceri, firme, cantece si corinzi – Daniel FaT

De multe ori cautam – ca PR-i sau lucrand la agentii ce fac evenimente de afaceri ori concerte – oameni pe care sa ii invitam.

Si se cauta si persoane pline de viata si in stare sa implice publicul, sa se faca placute.

Un actor care si canta este de foarte multe ori dorit si pentru ca are o pregatire mai complexa si de cele mai multe ori se poate adapta mai usor. Un exemplu de un astfel de actor-cantaret este Daniel FaT.

El tocmai si-a relansat si albumul de corinzi.

“S-a relansat in aceasta saptamana albumul “Corinda, corinda…” al lui Daniel FaT, cunoscut publicului ca actor si cantautor. Cd-ul cuprinde 30 de piese laice si crestine – mai putin cunoscute publicului larg. Cantaretul a fost si culegatorul pentru acest album ce reuneste colinde din locurile natale Supuru de Jos (Satu Mare) si din Danesti (Maramures), de unde se trag mama, respectiv tatal artistului.

Toti cei ce vor asculta acest album vor avea ocazia sa descopere, pe langa colinde traditionale dedicate Nasterii Domnului Iisus Hristos si ceva special: “corinzi de pasta ograzi”, colinde ce se interpretau in timpul petrecut de la o casa la alta. „Ceata de colindatori ramanea astfel in voce, care avea de suferit din cauza frigului, dar isi mentineau veselia persifland pe cei colindati care nu erau darnici sau diversele viicii ale gazdelor” explica artistul. Tocmai de aceea temele predilecte erau gazda zgarcita, fata de maritat, barbatul betiv sau parasit de nevasta:
„Scoate banii din punga
Nu cata ca-s grosi la dunga”; „Taie, mama, taietai
Ca vin petitorii mei …
Fie cat de blastamat
Numa s-aiba clop in cap”;

„Voie buna si-o corinda
Si-un colac legat de grinda
Sa hi gazda veseloasa
Sa platescorinda noasta
C-un colac mandru de grau
Sa-l incingem p-anga brau
Cu-n mar rosu si frumos
Ce ni l-a da gazda nost”.  ”

Din aceeasi stire mai aflam si cateva lucruri despre cantaret: Daniel FaT s-a nascut in 19 iunie in anul1974.
A absolvit Facultatea de Actorie in anul 2000 la UAT Tg.Mures. A dezvoltat de-a lungul timpului proiecte interesante cu teatru si muzica, la radio si televiziune, colaborand la realizarea unor emisiuni la Antena1, iar in prezent la TVR. Este de asemenea membru al trupei “Passe-Partout Dan Puric” si poate fi vazut in spectacolul “Don Quijote” de la Teatrul National Bucuresti, precum si in propriul one-man-show “Eftin, da™ bun!” dupa “O scrisoare pierduta” de I.L.Caragiale.

Iata asadar o idee – evident oferta pe piata fiind mult mai variata. L-am cunoscut insa pe Daniel – si e o persoana vesela si care stie sa intretina o atmosfera si se descurca de minune la momentele pe care este invitat sa le sustina – fie ca e vorba de momente actoricesti, fie ca sunt cantari (cu melodii de pe deja cele 3 albume lansate sau de pe albumul de corinzi).

Si ca tot vorbim despre corinzi, puteti downloada si asculta:

“Dimineata lui Craciun”

“O minune”

“Deschide gazda usa”

Share
53 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge