Pro si contra pastrarii numarului de telefon de un angajat la plecarea dintr-o companie

Exista fluctuatii de personal. Aceasta implica oameni care pleaca din companie/agentie – de la orice nivel. Unele persoane – in functii importante – ajung sa aiba un numar de telefon dat de companie, numar care poate fi chiar unic al acelei persoane. Cunoscutii si rudele il stiu, la fel cei cu care persoana respectiva interactioneaza in zona de afaceri.

Cand o persoana pleaca din companie – si doreste sa pastreze numarul – exista inevitabil doua perspective: a angajatului si a angajatorului. Fireste ca nu se poate da o “reteta” sau recomandare universal-valabila si desigur ca decizia angajatorului de a-i permite angajatului sa pastreze numarul depinde de o sumedenie de factori, inclusiv de conditiile in care se produce despartirea.

Perspectiva angajatului

Este un numar de telefon pe care toti cunoscutii il stiu, inclusiv cei cu care a colaborat din punct de vedere al afacerilor – de aceea, cunoscut fiind numarul si asociat cu el/ea, angajatul isi doreste sa il poata pastra. Procedura prin care numarul de telefon intra in posesia angajatului nu este foarte complexa, astfel ca eforturile companiei sunt relativ mici. Compania nu pierde daca lasa acel numar in posesia angajatului – avand in vedere ca are multe alte numere sau isi poate lua oricand altul. In plus, ar putea fi mai multe persoane care sa il caute pe respectivul angajat; cel care ar raspunde la numar ar trebui sa explice de fiecare data ca acea persoana nu mai lucreaza in cadrul companiei, sa ofere eventual alt email sau telefon.

Perspectiva companiei

Intr-adevar din punct de vedere administrativ, procedurile nu sunt complexe. Daca insa respectivul angajat pleaca la concurenti? sau isi deschide o afacere pe cont propriu? – nu cumva el va contacta acei parteneri ai fostei firme, anuntandu-i ca nu mai lucreaza acolo ci in noul loc? Nu cumva asa se poate ca agentia/compania la care lucra sa piarda potentiale contracte – sau chiar colaborari actuale?

Iata asadar doua perspective – diferite – cu privire la acelasi element.  Asa cum spuneam depinde mult si de alti factori – cine era persoana, unde pleaca, in ce conditii se realizeaza despartirea. Important de retinut este faptul ca, aproape ca intodeauna, exista mai multe perspective, fiecare cu temerile sale, argumentele pro si contra.

Share
6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge