Iti pui numarul de telefon la dispozitia companiei/agentiei?

Insemnarea anterioara a adus cateva comentarii – toate interesante. Acest fapt ma determina sa continuu analiza in zona aceasta, a telefoniei mobile – a relatiei angajat-angajator.

Am vorbit despre situatia in care compania/agentia pune la dispozitia angajatului un numar de telefon si despre ce se intampla cand un angajat pleaca din firma, prezentand argumente pro si contra pastrarii numarului de catre angajat.

Sa ajungem acum la situatia in care compania/agentia nu isi permite sa ofere un telefon mobil si ca atare angajatul va fi cunoscut de catre reprezentantii media, partenerii companiei, colegi, furnizori etc. cu numarul sau de telefon. Acesta poate aparea chiar in zona “Pentru mai multe informatii” – dintr-un comunicat. Evident ca atunci cand angajatul pleaca isi ia inevitabil si numarul de telefon. El poate fi cautat de fostii colegi – sau chiar de partenerii de afaceri ori clientii care nu au aflat inca. Daca angajatului i se permite sa dea un email de instiintare – atunci lumea afla de schimbare si – cel putin teoretic – oamenii nu il vor contacta.

Mi-aduc aminte insa de cineva care nu a vrut sa isi puna numarul personal la dispozitia angajatorului. Avusese inainte un loc de munca unde facuse asta si sfarsise prin a fi cautat aproape non-stop – inclusiv la ore tarzii din noapte, concedii, sfarsit de saptamana – in interes de serviciu. Devenise stresant – chiar daca lucra intr-o companie mare – asa ca si-a schimbat locul de munca. Voia cumva si libertate, intimitate. Nu mai raspundea la telefon cu “Alo” sau “Da”, ci direct cu numele – eventual cu o replica de genul “cu ce va pot fi de folos”. Dupa ce plecase din multinationala trebuia sa explice de fiecare data ca nu mai lucreaza acolo – desi daduse acel email probabil ca nu toti il luasera in seama. Iata asadar un revers al medaliei, un motiv poate pentru a nu accepta aceasta invoiala.

Plusuri si minusuri – toate exista in orice situatie.

Share
9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge