Ce s-a mai intamplat sau despre media (pagina de media, 1000 Ron, reciclam.ro etc.)

M-am apucat de cateva ori sa scriu despre un aspect de care aflam si pe care voiam sa il comunic. Fiindca aparea de fiecare data ceva mai presant, iata ca sintetizez aici unele dintre gandurile pe care voiam sa le impartasesc.

  • O sa incep cu cele mai recente – si culmea cu o informatie primita astazi pe email de la Petrisor Obae despre o initiativa a sa – Paginademedia.ro; iata mai jos si emailul primit – continand exact datele relevante:

“Catalin Maruta este vedeta a carui emisiune a adus cei mai multi bani din publicitate – peste 5 milioane de euro de la inceputul anului. Urmeaza Andreea Esca si Gabriela Cristea. www.paginademedia.ro a facut Top 10 al celor mai banoase vedete TV autohtone.

Paginademedia.ro este un proiect personal. Este un site actualizat zilnic, dedicat profesionistilor in media si tuturor celor interesati de fenomenul media si al comunicarii: presa, radio, televiziune, publicitate.

Ce isi propune site-ul: sa fie o sursa de informare, dar si un loc de dezbatere pentru cei care lucreaza in “industria” comunicarii, pentru ziaristi, dar si pentru cei interesati de fenomen în general.
Ce imi propun eu [Petrisor Obae]: sa creez un reflex. Atunci cind ai nevoie de informatii despre media, primul loc care iti vine in minte si pe care il accesezi sa fie paginademedia.ro. Ce aduce nou: date despre audienta TV a ultimilor ani si audienta TV pe fiecare luna in 2008, cheltuielile de publicitate nete, din ultimii ani, topul advertiserilor. Tirajele principalelor ziare pot fi accesate printr-un singur click.”

  • problema cu amenda… plata de 1000 lei pentru cei ce insereaza muzica pe blogurile lor. Banui ca va sunt cunoscute informatiile fie de la Bobby Voicu, fie de la Cabral. Sinteza si explicatii gasiti aici oferite de Bogdan Manolea. O intrebare in plus fata de tot ce s-a discutat e: cum ramane cu cei ce nu obtin niciun fel de profit din postarea unei melodii embed sau link?
  • konkurs.ro ofera un plugin wordpress gratuit bloggerilor, care le permite acestora sa organizeze cateva tipuri de concursuri direct la ei pe blog. Plugin-ul il gasiti aici – iar concursurile organizate in acest mod sunt promovate in mod gratuit de cei de la konkurs.ro.
  • intr-o lume plina de stiri negative, iata ca LumeBuna ofera o alternativa – stiri pozitive (au preluat chiar si de la mine stirea legata de Doru Sechelariu). O initiativa interesanta a unor voluntari – si un site pe care veti regasi informatii interesante, stiri despre evenimente si multe altele.
  • Vodafone a lansat reciclam.ro – detaliile primite la PRwave au fost:

“Ne face placere sa va semnalam un nou proiect online Vodafone, www.reciclam.ro, care continua o alta initiativa recenta, www.muzeulgsm.ro.

Va invitam sa intrati pe www.reciclam.ro. Aici o sa gasiti tot ce v-ar putea interesa despre programul Vodafone de reciclare a telefoanelor mobile, dar si alte informatii utile: testul care va arata cat de  “climate cool”  sunteti, fapt divers despre reciclare si mediu, ce mai reciclam la Vodafone.

Pentru bloggeri: Daca vrei sa ne sprijini campania pe blogul tau, iti multumim si te rugam sa intri pe sectiunea “Sustine campania”.”

  • Pro Fm a lansat o sumedenie de posturi online – pentru toate gusturile – aici aveti o lista cu posturile aparute si stirile care anunta lansarile.

Cu siguranta s-ar mai gasi elemente de interes. Ma opresc la acestea pentru moment.

Later edit: mai adaug o stire – despre o tanara care s-a dus prima oara, la 20 de ani la examen de obtinere a permisului auto. Pana aici nimic extraordinar. Da, dar… tanara era bauta. Vedeti stirea si… impricinata pe stirileprotv.ro –  un alt lucru despre care voiam sa scriu (separarea elementelor de stiri de site-ul ProTv intr-unul dedicat).

Later edit 2: daca tot vorbim de media, iata si o veste din 2009 vom avea ziarul electronic flexibil. Mai multe informatii aflati de pe Brand Connection Blog.

Share
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge