O noua categorie pe blog si niste elemente care va vor soca

Am cateva idei (a se citi cateva mai multe si tot amanate) de insemnari cu privire la o noua ipostaza in care ma gasesc de vreo 7 luni si ceva (de fapt mai bine daca punem si alte luni, de dinainte, la socoteala).

Asa ca am decis ca de azi sa lansez pe blog categoria Mom stuff in cadrul careia o data pe saptamana (cel mai probabil) o sa scriu cate un articol dedicat pe acest subiect impartasind din experienta mea, cerand poate sfaturi, oferind niste idei sau linkuri interesante si mai vedem ce mai gasim. Facand schimb de experiente si de informatii putem reusi sa ne descurcam mai bine in diverse momente. Deja am idee despre ce voi scrie saptamana viitoare 😉

Va astept cu mare-mare interes sa cititi si materialele din aceasta categorie, sa le dati mai departe celor vizati si sa imi spuneti ce v-ati dori sa cititi in aceasta rubrica 😉

Pana primesc parerile voastre, incep categoria cu un articol care, recunosc, pe mine m-a socat cand l-am citit.

Dar nu m-a socat in sensul ca vai, cum de e posibil – ci in sensul ca din pacate se intampla in cat mai multe locuri.

Dupa ce fusesem anul trecut mirata ca a aparut reclama la o solutie care te scapa de paduchi si cineva mi-a spus ca in Germania e aproape imposibil ca un copil sa nu faca la gradinita sau scoala paduchi (si nu vorbim de cine stie ce fel de medii!!!) – si atunci abia am putut zice ca am fost socata, ei bine articolul despre care va spun nu vorbeste despre copii de la noi ci din Anglia.

Ei bine da, o profesoara spune cum niste copii de 5 ani poarta inca scutece, mananca din biberon si nu stiu sa deschida o carte.

La 3 luni si ceva i-am luat lui Eric o carte – e drept din cele de plastic, cu jocuri. Se uita prin ea, o deschide, da filele. Ma vede citind si ar vrea si el sa ia cartea. Evident, are 7 luni si nu stie inca sa nu smulga paginile, dar stie ce si cum. Ii citim povesti – si se uita la desene si e interesat.

In aceste conditii nu pot intelege cum de un copil la 5 ani nu stie sa deschida o carte si inca poarte scutece. Daca ar fi copii cu probleme as zice OK, Doamne fereste, asta e situatia. Dar aparent sunt copii normali. Din pacate insa sunt copii de care parintii nu se prea ocupa. Si stiu ca si atunci cand trebuie sa muncesti mult si foarte mult, tot iti mai faci timp pentru copilul tau!

Am lucrat din ziua in care am venit acasa cu copilul! Da, am venit pe la 3 si la 5 lucram deja. Saptamana urmatoare scriam si trimiteam comunicat pentru unul dintre clienti. Apoi am continuat sa raspund la Academia de Afaceri – la cursul de PR pe care il sustin – si am inceput sa scriu la un nou curs. Scriu pe bloguri, lucrez pentru clienti DAR ma ocup si de copil. Si au fost multe saptamani in care am fost singura si cu lucrul si cu copilul si am avut grija si de caine – fiind doar eu cu ei, sotul fiind plecat cu serviciul. Asa ca stiu ca se poate. Nu e cel mai usor lucru – dar se poate!

Va invit sa cititi articolul, a aparut pe mediafax, de unde veti vedea ce alte lucruri absolut elementare, de bun simt, care tin de cei 7 ani de acasa nu stiu acei copii. Dupa ce il cititi va invit sa imi spuneti ce v-a socat cel mai tare!

Vin acum si va intreb pe voi toti care aveti copii sau va ganditi sa aveti intr-o zi. Credeti ca asa vor ajunge din ce in ce mai multi copii sau ca semnalele de alarma vor functiona si parintii vor incepe sa se preocupe de urmasii lor? – personal, lasandu-i la bunici, bone etc. Cum credeti ca va fi situatia in cativa ani?

Share
42 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge