Copii dificili? De vina sunt parintii pentru ca nu i-au invatat sa doarma bine, afirma un psiholog

Tanya Byron, psiholog, spune, referindu-se la Marea Britanie, ca se afla in fata unei crize de sanatate publica, nementionata altfel, legata de somnul copiilor. Ea afirma ca lipsa bunelor maniere la tineri, notele mici si dietele lor teribile sunt cauzate de faptul ca nu au dormit asa cum trebuie cand erau mici pentru ca parintii nu i-au invatat.

Psihologul, citat de Daily Mail, spune ca aceste comportamente indezirabile sunt rezultatul faptului ca parintii isi lasa copiii sa stea pana prea tarziu in noapte, sa doarma cand vor ei si sa se trezeasca noaptea pentru o gustare.

Tanya Byron spune ca la tineri – dintre care 65% sufera de lipsa somnului – apar hiperactivitatea si alte comportamente nedorite. Ea a mai spus ca adolescentii dau vina pe presiune si anxietate pentru faptul ca nu dorm suficient. Un alt motiv important este ca stau la calculator sau folosesc telefoanele mobile pana tarziu in noapte.

Iata asadar ca somnul este intr-adevar extrem de important pentru o buna dezvoltare a copiilor nostri. Sunt sigura ca si noi ne simtim bine atunci cand apucam sa dormim atat cat ne trebuie. Avem si mai multa energie cand suntem cu adevarat odihniti.

Voi cum stati cu odihna? Si cum este programul copiilor vostri?

Photo source

Share
192 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge