Despre oameni, imagine si statut social
|Ma uitam aseara la televizor si la un moment dat a inceput emisiunea “In gura presei” a lui Mircea Badea. Recunosc ca imi era foarte somn asa ca nu eram extraordinar de atenta – insa la un moment dat nu am putut ramane indiferenta. Comenta Mircea despre un articol ce prezenta diverse persoane din politica si masinile lor (de lux). Si… o fraza mi-a ramas intiparita in minte: era legata de statut social, calitate umana si masini.
Mai clar, era vorba despre un articol aparut in ziarul Gandul – “MaÅŸini tot mai scumpe, drumuri tot mai proaste. Ce conduc Udrea, Videanu ÅŸi Vlădescu“. Acum, obiectiv vorbind, fiecare are dreptul sa conduca orice masina vrea. Daca si-o si permite – cu atat mai bine. Daca insa ne uitam mai atent la numeroasele dezvaluiri (si nu ma refer aici la cele de scandal ci la cele documentate, pentru care uneori exista si condamnari), daca ne uitam la cate persoane au primit in dar masina de “super lux” cu ocazia implinirii a 18 ani, 21 ani sau alta varsta asemanatoare, atunci afirmatia: “nu maÅŸina reflectă statutul social, ci calitatea umană” nu se poate sa nu ne zgarie auzul si chiar sa ne revolte.
Declaratia de fata ii apartine lui Adriean Videanu – si e inclusa in articolul amintit mai sus. Ca sa reiau fraza in intregul sau ar trebui sa spun asa: Adriean Videanu: „Sunt adeptul ideii că nu maÅŸina reflectă statutul social, ci calitatea umană…. Mi-ar plăcea să conduc un Trabant“.
Acum vin si intreb: daca statutul social e reflectat de calitatea umana, de ce o persoana ce are Logan, de exemplu, e altfel vazuta (cand merge la o intalnire si nu numai) decat una care vine cu un Lamborghini sau un Mercedes?
Si lista de intrebari poate fi continuata.
Ca statutul social ar putea fi (sau ar trebui sa fie cum spun unii) determinat de calitatea umana e una. Dar in realitate lucrurile stau altfel. Stiti cum e: in teorie intre teorie si practica nu e nicio diferenta. In practica insa intre teorie si practica exista diferente.
Concluzia? Eu cred ca e simpla – si se refera la a gandi inainte de a vorbi.
“Politicieni” + “gandit” = “porcul planand pe spate, in zborul de migratie spre sud”. Ca mai realist de atat nu cred ca e posibil…
din ciclul “romanii sufera de snobism”….cam aici se incadreaza subiectul in discutie…oare cine mai crede in afirmatiile politicienilor nostri? (de fapt, politician e mult spus, ei sunt niste baieti care cica fac politica)…sa fim seriosi!
Ultimul post al Simona: Din nou Grecia.
Ii vezi, ii auzi si te crucesti! Iti dai seama cat de saraci sunt totusi?
Ultimul post al catia maxim: La căderea cortinei…
Doar ca din pacate ei ne reprezinta, ei stabilesc anumite elemente prin care chiar impun statutul social si recunoasterea lui (apropo de masini si posete si nu numai).
Sa fie oare adevarat ca fiecare tara are reprezentantii pe care si-i merita ca noi nu il mai avem pe Tepes, pe Cuza dar avem….
Lori, ei nu ma mai reprezinta de multă vreme. Asa cum nu m-a reprezentat nici Ceausescu si nici clica lui. De fapt mai avem si noi, cei fără… statut social lucios ca un ghiul oribil, cate o voce curata printre noi. ” Domnii” pe care ii aminteÅŸti sunt de fapt niste greseli ale naturii. Si nu uita: nu noi i-am votat!!!
Ultimul post al catia maxim: La căderea cortinei…
Offtopic te provoc la o leapsa: ce se poate spune despre trecerile la nivel cu calea ferata?
http://implica-te.com/2009/06/24/june-25-2009-european-awareness-day-at-level-crossings25-iunie-2009-ziua-europeana-a-sigurantei-la-trecerile-la-nivel-cu-calea-ferata/
I simply could not depart your website prior to suggesting that I really enjoyed the usual information an individual provide for your guests? Is gonna be back regularly in order to check up on new posts
Hrmm that’s strange, our remark got swallowed. Anyhow I need to to state that it is nice to learn in which another person additionally described this kind of as i got trouble seeking the same facts anywhere else. It was the primary area that laughed and said the answer. Many thanks.