Cod rosu de ninsori – v-ati facut provizii?

OK, OK, codul rosu nu e inca la noi. E la bulgari. Dar vine si la noi o perioada cu multa zapada – de la noapte sau de maine in Bucuresti dupa cum zic cei cu prognozele. UPDATE: A intrat in vigoare codul portocaliu de zapada si viscol. Va voi tine la curent cu detaliile. Vedeti aici starea drumurilor nationale – actualizata permanent.

Avem Internet. Avem televiziune. Avem radio. Avem presa scrisa. Ca atare avem acces la informatie.

De aceea nu ii inteleg eu pe cei care, desi se anunta cu destula vreme inainte, zic ca a venit vremea rea si au iesit pana in hypermarket sa ia ceva.

Dar de ce ai avea nevoie sa iesi in hypermarket pe vreme rea si nu iti faci provizii dinainte?

Exista case de comenzi care livreaza produsele a doua zi acasa si la preturi foarte bune. Hypermarketurile sunt deschise si inainte de vremea rea. De ce sa nu iei ceva in avans?

Nu vorbesc strict de cei cativa care poate nu au bani si isi asteapta pensia ori salariul. Ma refer la cei multi si care au bani dar pe care orice avertisment ii lasa… reci.

Cand auzi ca e posibil sa vina vreme rea, sa fie zapada multa nu te gandesti ca vor fi probleme si cu circulatia – inclusiv a celor care aprovizioneaza hypermarketurile si magazinele de la colt de strada? Si-atunci de ce nu te asiguri ca ai ceea ce doresti cumparat in avans?

Asadar, voi, ca ati auzit ca vine vreme rea si la noi (si da, avem acum cunoscuti care intampina probleme cu zborurile in diverse tari din Europa – intarzieri din cauza ninsorilor), v-ati facut provizii? Va veti duce la cumparaturi in seara aceasta?

Ce faceti cand auziti de o asemenea avertizare – cu cod rosu, portocaliu sau chiar galben? – stiind ca dupa ninsoare urmeaza probleme in circulatie, apoi polei etc.

Share
41 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge