Concediul de maternitate se va imparti intre cei doi parinti conform unei noi directive UE
|Cand ai oameni care te ajuta – ca vin parinti in vizita sau ai bone etc. – e poate mai usor. Cand esti insa singura cu copilul toata ziua te ajuta ca seara cand vine sotul acasa sa stea si el putin cu cel mic.
Am prieteni sau cunoscuti in mai multe tari si toti imi spun cum uneori cand ajungeau acasa (ca barbati) sotiile ii rugau sa ii ia putin pe cei mici: la o plimbare, la joaca. OK, nu toata seara – si tatal trebuie sa mearga a doua zi la serviciu – dar putin, o mica pauza. Dar pentru ei este o placere. Oricat de obositi ar fi sau de enervati sunt cu copiii lor, vad ce mai fac acestia nou, se joaca, se deconecteaza.
Din pacate insa exista multe situatii in care barbatii considera ca este 100% datoria femeii sa se ocupe de copil. El poate fi asa.. o figura trecatoare pe acasa. Intr-o familie in care copilul se dezvolta bine, ambii parinti se implica in viata copilului, de cand acesta e sugar. Evident ca timpul petrecut de tata cu copilul este mai mic, dar el trebuie sa existe.
Am vorbit pana acum de tati care merg la serviciu ceea ce ar sugera mame care stau in concediul de maternitate. Fireste, exista si situatii in care mama munceste si tatal isi ia acest concediu. Fiecare cuplu decide in functie de anumite restrictii si situatia personala.
O noua directiva a UE care va fi pusa in aplicare si in Romania vorbeste despre impartirea concediului de maternitate intre cei doi parinti. Astfel, daca mama alege sa stea acasa un an cu copilul, din acest an o luna va reveni tatalui care va sta acasa cu cel mic, iar mama va merge la serviciu. Prevederea intra in aplicare pentru toti copiii nascuti incepand cu 1 martie 2012.
Nu am vazut sa se specifice daca exista vreo luna anume in care sa fie facut schimbul. Numai ca probabil domnii au anumite restrictii la serviciu. Cum ar fi ca ei sa poata sa stea acasa cand copilul are 5 luni – asadar de la 5 la 6 luni – si mama sa se duca in acea luna la serviciu si apoi sa stea acasa din luna 7 pana in luna a 12-a de viata a copilului – si ultima a unui concediu de maternitate de un an?
Problemele in aceasta situatie ar fi ca da, unii tati s-ar descurca, altii insa mai greu. Sunt sigura ca multi sefi vor avea probleme in a le permite tatilor sa lipseasca o luna. Desigur, vor trebui, fortati de lege, sa faca acest lucru dar nu cred ca vor fi incantati ca le va lipsi un angajat o luna (timp in care, evident, nu se justifica sa aduci pe altcineva).
Pe de alta parte, tot la serviciu, ce face o femeie fix o luna – daca acea luna e in timpul acelui an de concediu? Nici n-apuca sa prinda tot ce e nou si de facut ca pleaca acasa. Ah, si pe cat pariem ca va fi sunata des de sot? 😛
Probabil, solutia ar fi ca luna aleasa sa fie ultima a concediului – ca mama sa intre in ritm la noul loc de munca.
Dar daca deja e copilul la gradinita/cresa – ca s-a gasit intre timp un loc? Sau daca acel copil e de fapt o luna “in deplasare” la bunici? Cum se va verifica daca tatal chiar sta cu copilul? Si-apoi, daca e ultima luna cea in care tatal sta acasa cu copilul, ajuta la mare lucru?
Probabil va constientiza cam cate face femeia acasa – dar daca era un barbat dintr-o anumita categorie, stia deja acest lucru. Daca e doar unul care sta si bea in carciuma si acasa isi bate nevasta va fi probabil enervat ca e pus o luna sa stea cu copilul – chiar daca e al lui.
Plus ca un barbat care nu a stat cu adevarat cu copilul nu se va intelege bine cu el (usor). Nu va avea idee cum calmeaza copilul, ce sa faca si cand (chiar daca ii lasa sotia lista cu ore de mancare, ii arata cum sa il schimbe etc.). Repet, vorbim despre barbati care nu s-au implicat anterior si care pusi acum dintr-o data sa stea de copil mult s-ar putea sa se enerveze (si cine stie ce sa faca) si s-ar putea ca si copiii sa aiba de suferit din acest motiv.
Nu zic ca e un lucru rau ca barbatii sa fie indrumati sa stea mai mult cu copiii lor. Asa cum spuneam sunt multi care l-au facut si asta e. Dar e oare buna asa o directiva? Poate aduce in toate cazurile (sau in majoritatea) bine pentru copil sau nu?
Later edit: trimiterea apropo de directiva, dupa cum vad, este OUG 124/27.12.2011 – dupa cum se vede din materialul de aici.
O lege cretină, ca de fapt toate legile È™i deciziile care încercă să reglementeze comportamentul uman È™i să ne transforme în roboÈ›i care fac “ce trebuie”.
Ideea de bază este foarte bună. Ambii părinți trebuie să se implice pe cât posibil în creșțerea copiilor. Sper că toată lumea știe asta.
Implementarea este o prostie. ÃŽn primul rând că se încalcă aberant dreptul de a alege ce să faci cu viaÈ›a ta (ca de altfel, È™i în cazul femeilor, cu obligativitatea concediilor de creÈ™tere copil). Poate că unii nu vor sau nu pot să-È™i ia concediu în felul “recomandat”. Ce urmează, să ne facă statul un tabel cu ce să-i dăm să mănânce È™i la ce oră să-l culcăm?
Crede cineva că un top manager poate lipsi o lună de la birou? O să se ducă oricum “pe È™est” sau o să stea 12 ore pe zi pe mail È™i telefon, aÈ™a că mai bine-l laÈ™i în pace să se ducă la birou È™i să stea celălalt părinte acasă. Iar dacă acel manager nu este disponibil în cazul unei crize È™i se întâmplă ceva rău (pierderi mari), cine plăteÈ™te? Statul?
AÈ™ mai putea adăuga că unii chiar nu sunt capabili să se descurce singuri cu un copil de sub un an, aÈ™a cum ai scris È™i tu. DeÈ™i îmi place să cred că sunt un tată rezonabil, sunt momente când nu pot să-l calmez pe VlăduÈ›. Nu pot È™i pace, n-am ce face, astea-s limitele mele, o să aÈ™tept să mai crească…
Ar mai merita adăugat că pentru unii, banii pe care îi va pierde părintele respectiv în luna de “concediu” s-ar putea să însemne mult. Unii trăiesc de pe o lună pe alta. AlÈ›ii subestimează cam cât costă creÈ™terea unui copil sau au cheltuieli neprevăzute exact când nu trebuie.
Metodelele astea de sorginte comunistă/fascistă de genul “eu È™tiu mai bine ce-È›i trebuie, tu taci È™i execută” nu funcÈ›ionează prea bine. Pentru că se va întâmpla de fapt cam aÈ™a: un părinte o să rămână acasă luna respectivă, că e simplu să-È›i iei un concediu medical, sau o să expedieze copilul la bunici, iar cel care ar fi trebuit să-È™i ia concediu o să-l bifeze pe hârtie dar va continua să se ducă la job. Și uite aÈ™a au încălcat legea 2 persoane È™i o firmă, iar copilul n-a beneficiat în nici un fel.
Ca angajator, mă gândesc dacă luna asta poate fi împărÅ£ită în zile libere pe parcursul anului, de exemplu. Nu mi-ar conveni deloc să-mi lipsească un om de la muncă timp de o lună! O lună nu e timp să poÅ£i organiza cum trebuie preluarea atribuÅ£iilor de către alt angajat ÅŸi nici să aduci pe cineva în loc – pur ÅŸi simplu, luna respectivă este o penalizare fără sens a angajatorului, pentru că scăderea productivităţii pe angajator îl afectează. Iar beneficiul copilului este neglijabil… pentru că un tată care se implică se va implica oricum, în vreme ce unul care nu, cel mult se va enerva sau se va plictisi…
Ca mamă, cred că e o aiureală. Dacă ar vrea să facă ceva util, ar da soţului care merge la muncă dreptul la un număr de zile libere în primul an de viaţă al copilului şi să existe nişte facilităţi fiscale, de exemplu, pentru angajator. Sunt destule situaţii în care soţii sunt nevoiţi să se învoiască de la serviciu pentru că e nevoie de eu acasă.
De ei. (scriu de pe mobil ÅŸi mai apar typos)
Pe Facebook Lavinia spunea ca in Belgia concediul de maternitate e de 3-5 luni. In aceste conditii – daca stai doar 3 luni acasa – sa stai doar 2 si una tatal mi se pare aiurea pentru toti. Nici tatal nu rezolva mare lucru, nici pentru mama nu e chiar bine si in niciun caz pentru copil. Ok, sunt managerite care nu vor sa stea mai mult acasa – dar sunt si oameni care lucreaza chiar daca au copil (si eu fac asa dupa cum se stie, am preluat activitatile insa de acasa).
Da, ideea ca si tatal sa se implice in viata copilului e buna – dar nu cred ca aceasta era cea mai buna solutie…
Cred ca daca obligi pe cineva sa faca un lucru vor avea de suferit toti. In plus, tocmai pentru ca nu stiu foarte bine ce si cum cu copilul (vezi ce zice si Ovidiu mai sus) in final s-ar putea ca in fapt copilul sa aiba de pierdut.
Sigur, mai e varianta – la noi – ca o mama sa planifice ca sta 6 luni acasa, sa se duca la serviciu si sotul sa profite si sa stea si el o luna acasa – chit ca de fapt copilul ar fi pe la mama/soacra sau alte asemenea.
In plus, nici cu banii nu e chiar ok – barbatii sunt inca, in multe cazuri, cei care castiga cel mai mult:) Evident, la noi in tara e o limita.
E-adevarat, eu sunt de parere ca daca faci un copil normal e sa stai tu cu el macar 6 luni. Inainte nu era aceasta posibilitate si sigur multi parinti pot povesti cum se chinuiau sa faca in asa fel incat sa stea mai mult de o luna-doua cu copilul acasa. Acei oameni ar da orice sa fi putut sta mai mult cu cei mici. Azi insa, fiind la dispozitie, putini mai apreciaza.
In plus, daca nu vrei sa stai acasa pentru ca ti-e frica cum ca dupa 2 luni sau 5 nu mai ai postul, atunci poate ca e bine sa te gandesti la acest lucru (cariera vs. copil inainte de a-l face) – ca sa nu fii apoi nevoita sa il lasi fara tine in viata lui constant. E-adevarat, fiecare decide in functie de idealurile si ideile si mai ales de obiectivele personale.
Intr-adevar, zile raspandite ar putea fi o solutie – dar atunci ar trebui sa fie unele in care si mama sta acasa (daca e vorba de lunile cat ea e in concediu) ca nu o poti chema pe ea la serviciu acele zile – si oricum s-ar putea sa nu fie pe acelasi post si in aceeasi firma unde e sotul.
In Belgia amintea Lavinia tot pe Facebook – da, ma dispera cand sunt comentarii peste tot si nu o discutie aici unde e postul, desi inteleg ca lumea comenteaza unde ii e mai usor, dar mi-ar placea mie sa fie toate ideile adunate la un loc – spunea ca existe si persoane care sunt angajate pe timp chiar foarte scurt – de o luna.
Doar ca ma gandesc eu: daca esti director de sucursala de banca, sau la firma ta (unde sotia nu lucreaza, ea fiind in alta parte angajata sa zicem) ce faci luna aceea? Ai manageri care automat stiu tot ce este pentru firma ta sau pentru acea banca poti aduce un director pentru o luna?
Cred ca o sa iasa o adevarata bataie de cap cu legea asta – voi nu?
In primul rand nu se mai vorbeste de concediu de maternitate, ci de concediu de crestere copil. Am sa vin cu 2 exemple pentru a-mi sustine punctul de vedere ca nu ar trebui sa plecam de la clisee si stereotipuri gen el e mare manager si ea are o slujba neglijabila… nu e cazul…:
1. Romania – el: un fost prof al meu din liceu, ea: nu stiu. El alege sa ia concediu de “paternitate” dupa nasterea fetitei. S-a descurcat admirabil si a avut pretuirea tuturor elevilor, desi eram clasa a XII-a si dadeam bacul la acea materie. Cred ca si financiar ii era convenabil.
2. Belgia- el: pe un post bunisor, de birou, dar nu manager, ea: functionara la Institutiile UE (cu salariu mult mai mare). Au partajat concediul de crestere copil si el de asemenea s-a descurcat admirabil…
Eu zic ca e o problema de viziune a societatii si a distributiei rolurilor de gen. Angajatorilor nu le convin multe lucruri, nici daca au femeile copii… dar tocmai, eu spun ca aceasta directiva e un prim pas spre o egalitate de sanse adevarata. Normal ca unii domni tipa, dar e necesar ca si tatii sa fie parte activa in educarea si cresterea copiilor pentru a intelege si respecta mai mult munca de acasa a mamelor. Eu salut initiativa, e un pas mare spre o societate mai corecta. Totusi, vorbind de o directiva, va trece multa vreme si va curge multa cerneala virtuala din cauza dezbaterilor pana cand fiecare tara va gasi modul de a o introduce in legislatia nationala.
Am zis in post ca se intampla sa fie si cazuri cand el ia concediu de paternitate. Stiu si eu un caz – tocmai pentru ca ea a vea o pozitie buna si el tocmai urma sa fie somer 😀
Ideea e insa – din punctul meu de vedere – ca daca tatal sta acasa mama, cel mai probabil, cand vine de la serviciu va sta si de copil. Intre mama si copil e o legatura speciala – ma rog, la oamenii normali (din punctul meu de vedere) pentru ca tocmai saptamana aceasta ce am primit un newsletter cu titlul “Cum sa iti iubesti copiii din tot sufletul” si mi s-a parut aiurea sa fie nevoie de un asemenea articol. Cum adica sa nu iti iubesti copilul?
In cazul in care tatal sta acasa, faptul ca ea sta o luna acasa va fi oricum mult mai usor inteles.
Pe de alta parte, cariera e cariera si se poate sa nu renunti la ea – nu am absolut nicio problema cu femeile care isi urmeaza si aceasta parte, in final si despre mine se poate spune acelasi lucru lucrand din ziua in care am venit acasa (desi altele-s determinarile in cazul meu – dar nu regret si da, eu pot imbina excelent si cred ca oricine poate lucra de acasa – si deja sunt multe domenii si companii care accepta lucrul de acasa – nu are absolut nicio scuza sa zica nu se poate :P), dar inainte de cariera o mama ar trebui sa se gandeasca la impactul asupra copilului si ce presupune lipsa ei de acasa in primele luni (daca nu in primii ani).
Repet: da, e indicat ca acei barbati care nu se implica in cresterea copilului (ca majoritatea celor care isi iau concediu acum e alcatuita din femei) sa inceapa sa aibe si ei un rol activ. Dar nu cred ca asa e bine, ca aceasta luna impusa e o solutie. O femeie care conduce – o firma, un departament etc. – are timp cele 9 luni sa “antreneze” pe cineva sa preia buna parte din atributii astfel incat sa poata doar verifica unele aspecte atunci cand va fi proaspata mamica, sa poata lasa copilul de ex. o ora sau 2 pe zi cu o bona sau bunici si sa verifice lucrurile de birou. Dar ea, zic eu, trebuie sa fie prezenta in viata copilului. Impactul negativ dat de lipsa afectivitatii si prezentei mamei in primele luni si ani au fost subliniate si in primele luni. OK, vorbim de egalitate de sanse – dar sa nu uitam ca totusi femeia si barbatul sunt diferiti si da, zic eu, rolul ei e mai important in cresterea copilului. Egalitatea se manifesta zic eu, tocmai pentru ca femeia e sprijinita si dupa ce revine la birou e pastrata in aceeasi pozitie ocupata anterior – pe care, in functie de performante, dupa o evaluare a activitatii la cateva luni o pastreaza sau nu.
Din perspectiva angajatorului oricum o femeie poate alege – in Romania de exemplu – sa faca un copil, va lipsi poate din luna a 8-a, in primele luni e oricum adormita (lucru iar firesc, demonstrat stiintific si medical), poate sta 2 ani acasa (chiar daca primeste suma minima pentru cresterea copilului), poate reveni 6 luni si apoi iar pleca in concediu de maternitate sau anunta ca pleaca. Asadar, zic eu, sunt riscuri si dorinte de toate partile si toate trebuie avute in vedere. In plus, una zici cand nu ai copil, si s-ar putea sa zici alta dupa ce il ai. La fel, s-ar putea sa zici dupa prima sarcina (in timpul ei sau imediat dupa nastere) ca nu mai vrei alt copil, si dupa 6-8 luni sa ai alta parere. Atentie, nu zic ca toate femeile fac asa – si eu am prietene care aveau, in alte tari, dreptul la 6 luni concediu – au stat 2, si apoi au dat copilul de dimineata la cresa/gradinita si il iau dupa program. Fiecare alege cum poate 🙂 Insa zau daca mi se pare ok aceasta directiva. Scopul, intentia, sunt bune, nimic de zis. Dar oare alte solutii nu mai erau?
Cat despre implementare – ea trebuie pusa in practica, din ce am inteles – de la 1 martie 2012 – asa ca…. mai e putin :).
PS: am uitat sa zic ca in afara de faptul ca sunt de acord cu ideea din spatele directivei dar nu cu aceasta modalitate de punere in practica, sunt perfect de acord ca o femeie trebuie sa poata avea aceleasi sanse ca un barbat. SA nu fie ocolita sa fie facuta partener intr-o firma de avocatura doar pentru ca, poate, candva, va avea un copil. Sa conteze ce si cand face. Aici nu am absolut nimic de obiectat – in posturile pentru care o femeie demonstreaza ca are abilitatile si aptitudinile necesare ar trebui sa i se acorde sanse egale chiar daca va naste, candva, chiar daca nu.
Eu mi-am luat copila cu mine peste tot în primul an! Ca angajator, aş incuraja femeile să-şi aducă copiii cu ele la lucru şi chiar aş face în aşa fel încât să poată lucra şi de acasă, măcar în primul an. Şi, oricum, cu mai puţine sarcini de serviciu în perioada asta! Cred că prezenţa mamei este esenţială pentru copil şi cred că şi starea psihică a mamei este esenţială. Nu ştiu cum sunt copiii în Belgia, dar fii-mea urla de trei ori pe noapte în primele patru luni. Am fost năucă de nesomn mai bine de jumătate de an! Cum să se ducă o femeie nedormită la muncă full time şi să mai fie şi eficientă? E tortură!
Da, ajuta sa poti lua copilul cu tine la birou. E drept nu presupune si respectarea directivei in cauza (ca parintele mai putin implicat sa se implice, macar o perioada, in viata copilului) 🙂
Textul exact zice “cel putin o luna”. Acum intrebarea e: oare 6 luni si 6 luni ar fi OK? Ar putea suporta angajatorii ca sa aiba, pe rand, si barbatii si femeile plecate un timp mai lung? Sau 3 luni si 3 luni (din 6)…Hmmmm
Eu nu stiu cum le-a venit romanilor ideea de obligativitate. In Germania e posibil ca tatii sa isi ia procentul lor din concediul de ingrijire copil care e de 14 luni daca se implica ambii parteneri. Si se pare ca a fost un succes. E ok sa existe optiunea asta dar nu obligatoriu……Si mai ales nu e fair ca in cazul in care tatal nu isi ia cele 30 zile de stat acasa astea sa ii fie scazute mamei. La noi se aduna……….
unitatea parentala care ramane in concediu ingrijire copil isi poate planifica cum vrea fara ca angajatorul sa aiba ceva de spus cele 12 luni in primii trei ani de viata, cat e recunoscut ca si contributie la vechimea in munca. si cu acordul angajatorului isi poate lasa o parte din concediul de ingrijire copil pana la implinirea varstei de 8 ani. Am frunzarit un pic legea germana si sper ca nu am inteles nimic gresit….
Ideea e buna dar trebuie adaptata in fiecare caz individual. Cum societatea romaneasca e putin flexibila nu vad sanse de succes. Sigur iti poti lua copilul la job sau lucra acasa dar ce procent din mamele active lucreaza in domenii unde asa ceva e posibil? Un medic, profesor sau croitoreasa nu pot face asta. Si nu poti sa intervi asa in politica fiecarei familii. Prietenii nostri au avut in vedere ideea la copilul nr 2, ca tatal sa isi ia cateva luni de concediu parental dar asta implica diminiuarea finantelor familiei mai mult decat le-ar conveni.
E o prevedere ciudata, e-adevarat. Chiar si eu ma gandesc – inclusiv pentru angajatori – cum ar fi de ex. ca mama sa vina o luna – a 5a a copilului sa zicem (ca atunci a putut tatal sa stea acasa) si apoi sa stea acasa pana in a 12-a luna.
Complicat – zic.
PS: despre Germania nu stiu foarte multe – e drept. Insa da, fiecare tara pune in practica prevederea in functie de cum crede ca e mai bine – e o directiva si tarile membre decid cum e pusa in aplicare adica.
Mda, dudumic, e drept ca lucrurile se schimba de la familie la familie. Si da, si partea financiara e importanta. Un salariu mai mic o luna poate insemna ca nu mai sunt bani de rate. Oricum nu cred ca va fi totusi “personalizata” solutia. Cel mult parintii sa zica cum ca isi ia mama (sau cine e parintele care se doreste sa stea acasa) un an concediu si in luna 11 sa decida ca il duca la o gradinita sau ceva… si asa tatal sa nu mai ia luna respectiva… Probabil se vor cauta portite.
Consider ca e o masura salutara mai ales ca barbatul roman e misogin,plin de superioritatea sa asupra femeilor pe care le are (crede el si e crunt si dur pus la locul lui de marlan si prost) la dispozitie atit ca sot,coleg si sef/patron.Ca parinte si marturisesc cu regret ca nici eu nu am fost deosebit de altii, parerea d-nei Gabriela Negoita e reala si pertinenta.Deci obligarea prin lege il va face pe barbat sa priceapa ca ingrijirea/cresterea copilor NU e o distractie ci o sarcina dificila,plina de responsabilitate,ca trebuie sa isi respecte si ajute sotia si dece nu, contactul de o luna hranit,plimbat,spalat,inbracat,etc il va face sa priceapa ce comoara are si o va pretui ca atare precum si pe creatoarea acestei vieti ,pe femeia de linga el,sotia sa.
Sigur că da, pentru că se È™tie că educaÈ›ia cu forÈ›a, mai ales la oameni maturi, funcÈ›ionează foarte bine. LocuieÈ™ti cumva în Coreea de N? Că parcă acolo nu era Internet…
@georgescu jorj-ioan Sunt perfect de acord ca multi barbati nu constientizeaza ca intr-adevar un copil este o comoara.
Am vazut acum cel mai recent comentariu si tin sa precizez ca pe acest blog nu se accepta comentarii cu injurii/insulte etc. In consecinta, v-am moderat acest comentariu si va rog frumos sa reveniti cu oricate comentarii doriti, insa cu un ton mai moderat astfel incat sa avem aici o dezbatere interesanta si o discutie frumoasa. Va multumesc pentru intelegere!
@Loredana, cred că era totuÈ™i relevant comentariul domnului respectabil de mai sus, eventual ai putea să-l aprobi editat fără înjurături. Ar ajuta foarte mult pentru a stabili exact de la ce premise se porneÈ™te în această discuÈ›ie – educaÈ›ie, caracter, frustrări…
Eu am primit notificarea pe mail și m-am distrat de minune. Domnule Georgescu, dacă e ok pentru dumneavoastră, vă dau adresa de email și îmi puteți trimite zilnic insulte și amenințări fără ca Loredana să vă cenzureze abuziv dreptul la exprimare :))
Ovidiu, dupa cum bine stii respect dreptul la exprimare insa aici am impus anumite limite. Nu doresc sa editez eu raspunsul pentru ca nu ar mai fi, in final, raspunsul domnului Georgescu. Prefer sa revina dumnealui cu ce mesaj va considera de cuviinta, dar care sa ii apartina. (PS: oricum mi-ajung editarile facute pe materialele mele sau pe cele pentru clienti asa ca prefer sa nu ma incarc cu altele.)
Have you ever run into television and radio advertisements prompting the crowd to make use
of for the no credit check needed pay day loan justin timberlake tickets (http://Justintimberlaketix2014.com)
in interviews using a successful loan officer we are already capable to locate a few steps that they provide for customers that make them successful.
Excellent post. I certainly love this site.
Continue the good work!
This piece of writing is genuinely a nice one it assists
new internet visitors, who are wishing for blogging.
Feel free to surf to my homepage – meditation music
I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice, keep it up!
I’ll go ahead and bookmark your site to come back down the road.
All the best
I simply want to say I am just very new to blogs and seriously savored you’re blog. Most likely I’m likely to bookmark your blog post . You actually have perfect well written articles. Thanks a bunch for sharing with us your website.
Aw, this was a really nice post. In idea I wish to put in writing like this moreover – taking time and precise effort to make a very good article… however what can I say… I procrastinate alot and under no circumstances appear to get one thing done.
“He needs to become the american footbal qb. He started in the category burning, Although your ex are you though made high school variety component. Humans did not are able to respond to it.
The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.
Aw, this was an incredibly nice post. Taking the time and actual effort to generate a really good article… but what can I say… I procrastinate a lot and don’t manage to get nearly anything done.
Spot on with this write-up, I really believe this web site needs far more attention. I’ll probably be returning to see more, thanks for the information!
Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.
I’m amazed, I must say. Seldom do I encounter a blog that’s both educative and interesting, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The problem is something not enough people are speaking intelligently about. Now i’m very happy that I came across this during my search for something regarding this.
An interesting discussion is definitely worth comment. I do believe that you ought to write more on this subject matter, it might not be a taboo subject but usually folks don’t discuss these subjects. To the next! Kind regards!!
Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.
Aw, this was a really good post. Taking a few minutes and actual effort to make a really good article… but what can I say… I put things off a whole lot and don’t manage to get nearly anything done.
The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.
The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.
It’s difficult to find educated people about this topic, however, you sound like you know what you’re talking about! Thanks
I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)
Spot on with this write-up, I absolutely feel this amazing site needs much more attention. I’ll probably be returning to read through more, thanks for the info!
Spot on with this write-up, I absolutely believe that this website needs far more attention. I’ll probably be back again to see more, thanks for the info!
You should take part in a contest for one of the best websites on the internet. I will highly recommend this site!
Aw, this was a very nice post. Spending some time and actual effort to make a great article… but what can I say… I hesitate a whole lot and don’t seem to get anything done.
If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.
Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.
The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.
Hi there! I just want to give you a big thumbs up for the excellent information you have right here on this post. I will be coming back to your website for more soon.