Publicitatea la medicamente interzisa la TV si radio in Republica Moldova

Cunosc multi oameni care sunt deranjati de reclamele de la noi de la televizor sau radio la diverse medicamente. Se stie, se poate face reclama numai anumitor medicamente – din ce stiu, este vorba despre cele care nu sunt incluse in planul de reduceri oferite bolnavilor.  Iata insa ca in Republica Moldova guvernul a avizat pozitiv un proiect de lege care interzice mediatizarea medicamentelor pe posturile de radio si TV.

Sigur, proiectul de lege trebuie sa primeasca avizul Parlamentului – asa ca mai este putin pana la disparitia acestor reclame, daca se va intampla, de pe posturile de televiziune si radio. Va fi permisa publicitatea in farmacii, reviste de profil si evenimente specifice.

„Multe medicamente mediatizate provoacă complicații pacienților. Modificările sunt impuse de faptul că utilizarea abuzivă sau neargumentată a medicamentelor, preponderent a antibioticelor aduc mari daune în timpul tratamentului” a declarat Ministrul Sănătății Andrei Usatîi care aminteste ca astfel de legi s-au dat in mai multe tari din Uniunea Europeana.

Ce parere ati avea daca la noi s-ar da o asemenea lege? Ar fi de bun augur sau nu?

Share
37 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge