Ce face altul e mai bun, mai interesant chiar cand nu te priveste

Stiti voi cum este cu mancarea care e intotdeauna mai buna de la altul – fie el parinte, partener de viata, frate etc.? Ei bine, asa se intampla aparent si cu vietile. Numai ca unii nu se opresc la a afla vesti, le cauta cu lumanarea, le inventeaza cand e cazul si spioneaza cu varf si indesat.

La ce vad in jurul meu cred ca as putea scrie o carte cu sfaturi si modalitati de a afla informatii despre diversi. Iar capitolele ar cuprinde, musai, informatii despre cum sa sondezi vecinii, prietenii, apropiatii, dumanii, cunostintele de pe retelele sociale, despre cum sa pui intrebari aparent inocente si multe alte asemenea.

Evident insa, multi nu au nevoie de asemenea sfaturi, pentru ca au ajuns deja la rangul de maestri. Si au toate varstele posibile, si vin din toate mediile.

Stiti voi bancutele din fata caselor, mai ales prin Muntenia, puse special pentru a vedea ce se intampla pe strada, cine trece, cu cine, cand etc. si a discuta apoi cu vecinii si musafirii? Ei bine, sa stiti ca oamenii s-au adaptat chiar si cand stau la blocuri si nu musai in Muntenia.

V-o dau azi de exemplu pe bunica mea, care plecand ea de dimineata la piata este oprita de o vecina, aproape de-o seama cu ea, care o intreaba:

– Ai copil mic? Ca am vazut ca ai rufe de copil mic in balcon!

Da, unii oameni zau ca n-au ce face, n-au o viata interesanta sau cu ce sa isi ocupe timpul frumos si-atunci fac tot soiul de lucruri la care nici nu te-astepti doar pentru a se baga in viata altuia!

Si-am dat acest exemplu ca sa nu intru in detalii despre X care prin amicii X si Y verifica profilul lui Z de pe Facebook pentru ca, de fapt, ei nu sunt conectati direct – sau sunt poate blocati reciproc – dar, nu-i asa, nu poate trai fara a vedea ce face Z si multe altele similare.

Mda, se pare ca articolul cu Intai fa ordine in propria ograda are toate sansele sa lanseze o serie.

Voi ati vazut/auzit despre situatii de gen? – cu bagat nasul unde nu prea ii fierbe cuiva oala? Cum reactionati in astfel de situatii?

Share
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge