Mancati sanatos pentru a fi sanatosi!

Avem nevoie sa mancam pentru a trai. Uneori mancam de placere, alteori pe fuga, uneori mancare sanatoasa, alteori mancare mai putin sanatoasa. Pentru a ne fi insa mai bine este de dorit sa mancam mai sanatos.

Ne incepem viata mancand sanatos. Laptele pe care il beau copiii este sanatos. Mai apoi, odata cu diversificarea, alimentatia lor este imbogatita treptat cu noi si noi elemente. Toate insa gatite cat mai sanatos, fara prajeli, fara zahar si sare in exces, fara fast-food. Cat mai natural.

Pentru cei mici parintii incearca sa ofere ce este mai bun. Asa se face ca multi aleg produsele BIO – cele certificate de organisme internationale.

Insa nu doar cei mici mananca sanatos. Si celor care sunt bolnavi li se recomanda diete cu produse si mancaruri cat mai naturale pentru a se pune pe picioare.

De ce am manca sanatos doar cand suntem mici sau cand suntem bolnavi?

Ideal este sa fii cat mai sanatos in general. Sigur ca a manca sanatos nu inseamna ca nu se poate sa cazi, Doamne fereste, pe gheata si sa iti rupi mana. Insa ajuta sa ai un ficat mai sanatos, un stomac mai sanatos si asa mai departe.

A manca sanatos ar trebui sa fie o regula, nu o exceptie.

photo source and send

Daca toti parintii ar manca doar ceea ce ii ofera copilului in perioada in care ii fac mancare sanatoasa am putea discuta despre alte obiceiuri de mancare decat cele avute de multi din ziua de azi. Sigur, nu trebuie sa uitam ca multi mananca pe fuga, la birou sau acasa, ca ajung sa “rontaie” ceva rapid in fata calculatorului in timp ce incearca sa isi faca si datoria la serviciu. Rareori mai este timp suficient pentru a gati ceva bun seara si doar rar mai exista si energia necesara acestei activitati. Este dificil sa fie imbinate toate si adesea se ajunge la mancatul unor produse mai putin sanatoase.

Unul din produsele naturale foarte bune si cu o multitudine de intrebuintari este mierea. Aceasta este utilizata in scopuri variate – de la tratamente de frumusete (da, se spune ca poate ajuta si la inlaturarea celulitei) la folosirea ei intr-un ceai cald cand suntem raciti si pana la utilizarea ei ca indulcitor pentru prajituri sau cafea. Exista multe variante de miere pentru toate gusturile si preferintele. Mie, recunosc, cel mai mult imi plac fagurii de miere. Mi-au placut de mica si gusturile bune ale copilariei nu se uita;)

Am primit insa recent de la Apimond doua tipuri de miere cum n-am mai incercat (primit sau cumparat) pana acum: miere de zmeura si miere de salcam cu baton de vanilie.


Mierea de zmeura suna foarte interesant. Si intr-adevar are un gust placut, nu extrem de puternic pentru a deranja. Este cu siguranta ceva de incercat. M-am bucurat si ca nu mi-a facut rau (mda, desi imi place nespus zmeura… am alergie la ea si nu pot decat sa gust).

Miere de salcam am mai mancat si am avut in casa – foloseste si sotul meu. Dar miere de salcam cu baton de vanilie n-am mai avut. Un gust placut, o aroma inedita, o consistenta speciala.

Gusturi deosebite asadar oferite de cei de la Apimond. De altfel, pe siteul Apimond gasiti o multitudine de produse, toate bio. Si ca sa va fac si mai curiosi: nu veti gasi doar produse pe baza de miere, ci si cosmetice bio-organice!

Pentru mai multe informatii despre Apimond voi cita din prezentarea oficiala:

“Brandul Apimond a luat fiinta in 1992, insa are in spate o traditie in apicultura de patru generatii. Astazi, Apimond isi propune sa devina un lider pe piata locala a produselor premium, atat pentru produsele apicole, cat si pentru produsele cosmetice bio-organice.

Apimond isi propune sa demonstreze ca se poate si altfel si de aceea a imbratisat cauza Bio, prin desfasurarea unei activitati nepoluante, menite sa contribuie la reasezarea echilibrelor naturale. Compania face toate eforturile necesare pentru dezvoltarea sectorului Bio si pentru impunerea produselor Bio pe piata romaneasca, din respect pentru albine, mediu inconjurator si consumatori.

Ingredientele naturale ce intra in compozitia produselor provin din agricultura ecologica, fiind un cocteil fascinant de flori, fructe, seminte, plante si produse ale stupului, care confera frumusete ÅŸi sanatate. Astfel, bazandu-se pe o traditie de patru generatii de apicultori si fiind mereu la curent cu trendurile pietei si asteptarile consumatorilor, Apimond lanseaza noi game de produse bio a caror calitate de exceptie este deja recunoscuta. In plus, prin actiunile de promovare pe care le intreprinde, Apimond contribuie semnificativ la educarea publicului, prin actiuni de constientizare a beneficiilor pe care le aduc produsele bio, prin promovarea unei mentalitati eco, sanatoase.”

Iata asadar doua directii importante – produse pe baza de miere si cosmetice bio-organice – abordate de companie – si am zarit multe produse demne de cel putin o incercare – daca nu de cumparare frecventa (la care se ajunge, firesc, dupa incercare si validare).

Si cum tot se pare ca ma incearca o raceala, o sa inchei tot cu ceva legat de miere. Un leac pentru raceala, simplu si la indemana. Pe cat de simplu, pe atat de eficient si de ajutor insa! Ceai de tei foarte concentrat, multa miere si suc de lamaie dupa gust. V-am spus ca este o reteta simpla, dar nu da gres!

Voi cum folositi mierea?

Share
48 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge